Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικός Τύπος: Ελληνικά νησιά μπαίνουν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό. Ηδη δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν -επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες- ότι στην πράσινη λίστα αναμένεται να περιλαφθούν νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά. Αλλα δημοσιεύματα θέλουν να εντάσσονται στην ίδια λίστα και η Μύκονος με την Σαντορίνη. Πριν από λίγο, πάντως το BBC ανέφερε ότι καμία χώρα δεν πρόκειται να προστεθεί στη λίστα που θα ανακοινωθεί σήμερα, ενώ και η Sun λέει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές.

Οι πληροφορίες ανανεώνονται διαρκώς, αφού υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Βρετανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό εμπειρογνώμονα και ιδρυτή του Γραφείου PC Πολ Τσαρλς : «Είναι πιθανό να δούμε μια διευρυμένη «πράσινη λίστα» – οι προορισμοί που πρέπει να γίνουν «πράσινοι» είναι μεταξύ άλλων και δύο ελληνικά νησιά: η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Σύμφωνα όμως, με νεώτερες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θεωρεί «ασφαλή» ορισμένα ελληνικά νησιά. Ετσι, το Φόρειν Όφις προειδοποιεί τους Βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα, όχι όμως σε όλους προορισμούς.

Για το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας , όπως γράφει η «εφημερίδα Independent», τα νησιά Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη θεωρούνται περιοχές «χαμηλού κινδύνου».
Από την πλευρά του, ο Βρετανός ταξιδιωτικός πράκτορας Σίμον Κάλντερ εκτιμά ότι, τα ελληνικά νησιά που έχουν πολλές πιθανότητες να ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας είναι η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Λιγότερες πιθανότητες έχουν η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος .

Εφημερίδα «The Sun»: «Καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun» αναφέρει ότι, καμία χώρα δεν θα προστεθεί σήμερα στην υπάρχουσα «πράσινη λίστα της Βρετανίας» με τους διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς όπου δεν είναι υποχρεωτική η καραντίνα κατά την επιστροφή των Βρετανών στην πατρίδα τους.

Το δημοσίευμα, το οποίο δεν αποκαλύπτει τις πηγές του, υποστηρίζει όμως ότι θα προστεθούν και άλλες χώρες στην «κόκκινη λίστα».

Επιπλέον, διεξάγονται συνομιλίες για το αν η Πορτογαλία, ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βρετανούς, θα περάσει από την «πράσινη λίστα» στην «πορτοκαλί λίστα» (amber list), όπου συγκαταλέγεται και η χώρα μας.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται επισήμως εντός της ημέρας. Πάντως, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα διατηρήσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια, θα υπάρξουν ωστόσο «μετατοπίσεις» και αλλαγές.

Οι νέες λίστες θα ανακοινωθούν από το Λονδίνο το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα.

Τι αλλάζει για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ως υποψήφια για ένταξη στην «πράσινη λίστα» κρίνονται συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, οι Κανάριες Νήσοι, όπως επίσης η Μάλτα και η Φινλανδία.

Ταξιδιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι για προορισμούς όπως η Κύπρος, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πιο ρεαλιστική ημερομηνία υπαγωγής στην πράσινη λίστα είναι η 28η Ιουνίου, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

Η Βρετανία από τότε που επέτρεψε ξανά τα ταξίδια στις 17 Μαΐου έχει υιοθετήσει ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται στην «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη» λίστα, με την πρώτη μέχρι στιγμής να περιλαμβάνει μόλις 12 κράτη και εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...