Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κρουσμάτων διφθερίτιδας σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο – Ένας νεκρός

Τα κρούσματα διφθερίτιδας μεταξύ των αιτούντων άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο θάνατος ενός άνδρα που φιλοξενούνταν στο κέντρο υποδοχής του Μάνστον πιθανά οφείλεται σε μόλυνση από το βακτήριο.

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να επιβεβαιώσουν την Δευτέρα (28/11) ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σε περίπου 50, εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση της νόσου καθώς οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις του Κεντ σε ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση είπε το Σάββατο (26/11) ότι η εξέταση PCR στον άνδρα που πέθανε στο κέντρο, δείχνει ότι «η διφθερίτιδα μπορεί να είναι η αιτία της ασθένειας».

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες για την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας καθώς πλέον οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τους Κυριακάτικους Τάιμς, ο Jim McManus, πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Δημόσιας Υγείας, δήλωσε: «Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποτραπεί και είναι απολύτως πιθανό ότι η έλλειψη ενημέρωσης, συντονισμού και δέσμευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη από ό,τι θα μπορούσε να είναι.

«Προσφέραμε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεργασία και οι προσπάθειές μας αποκρούστηκαν».

Ο άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο στις 19 Νοεμβρίου. Πιστεύεται ότι είχε μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα μικρό σκάφος επτά ημέρες νωρίτερα.

Από τις 10 Νοεμβρίου, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) έχει εντοπίσει 39 περιπτώσεις διφθερίτιδας σε αιτούντες άσυλο στην Αγγλία το 2022.

Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων PA έχει μεταδώσει ότι μια επικαιροποίηση που θα λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων μέχρι την Παρασκευή θα ανεβάσει τον αριθμό σε περίπου 50.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που υποπτεύονται οι γιατροί μπορεί είναι ακόμη υψηλότερος.

«Οι σκέψεις μας παραμένουν με την οικογένεια του ανθρώπου που πέθανε, και όλους όσους επλήγησαν από αυτή την απώλεια.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία όσων βρίσκονται υπό τη φροντίδα μας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά από αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε κυβερνητική εκπρόσωπος.

Εμβολιασμοί κατά της διφθερίτιδας θα προσφερθούν σε οποιεσδήποτε νέες αφίξεις στο Μάνστον, είπε η εκπρόσωπος, αν και η εγκατάσταση θεωρείται ότι είναι άδεια προς το παρόν.

Η νεκροψία και η ιατροδικαστική έρευνα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κ. Braverman έχει δεχθεί πυρά για τις άθλιες συνθήκες στο Μάνστον και για την αποτυχία να επιβραδύνει τις επικίνδυνες διελεύσεις στην Μάγχης από επιβαίνοντες σε μικρά σκάφη.

Η υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε αυτήν την εβδομάδα, ότι η κυβέρνηση «απέτυχε να ελέγξει τα σύνορα μας», αλλά κατηγόρησε τους απελπισμένους μετανάστες και τους λαθρεμπόρους ανθρώπων για τον υπερπληθυσμό στο κέντρο υποδοχής Μάνστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 28 Μαΐου στις 18:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, θα παραστεί στην τελετή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση της λειτουργικής και της καθαρής κερδοφορίας, των επενδύσεων και των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ανακοίνωσε η ΔΕΗ για...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το κομμάτι κόκκινου πλαστικού ανάμεσα στα καλάμια της βόρειας Γαλλίας θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κομμάτι του καταναλωτισμού που συσσωρεύεται σε όλο τον πλανήτη,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση μέσω των τριών νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς οι τράπεζες ενέκριναν τις αιτήσεις...