Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2022: Προσπάθησαν να απαγορεύσουν την Budweiser και από το ξενοδοχείο όπου μένουν τα στελέχη της

Το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 έχει προσφέρει μέχρι τώρα εντυπωσιακές στιγμές, όπως το 2-1 της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή, αλλά και πρωτόγνωρα νομικά μέτρα όπως την απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα δύο ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Στο τελευταίο αυτό μέτρο έρχεται να προστεθεί ένα ιδιαίτερο γεγονός, όπως γράφει η Dailymail.

Η αμερικανική εταιρεία μπύρας Budweiser είχε συμφωνηθεί να παρέχει μπύρες στους θεατές για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022. Κυβερνητικά στελέχη όμως του Κατάρ, μετά τον νόμο απαγόρευσης αλκοόλ, όχι μόνο περιόρισαν την πώλησή της στα γήπεδα, αλλά προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κατανάλωση της μπύρας στο ίδιο το ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας που την παράγει.

Στα πλαίσια έντονων συζητήσεων για τη δυνατότητα πώλησης μπύρας στα γήπεδα, κυβερνητικά στελέχη στη Ντόχα αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια για την προσφορά αλκοόλ στο πολυτελές ξενοδοχείο W, στο οποίο διέμεναν και οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία, όπως υποστήριξε η Sportsmail.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, άφησε παραπονεμένα τα στελέχη της Bud, τους υπαλλήλους και τους VIP καλεσμένους, οι οποίοι και δήλωσαν πως «δεν έχουν πλέον την δυνατότητα ούτε το δικό τους ποτό να πιούν στον ίδιο τους τον χώρο».

Αποκλιμάκωση στην όλη κατάσταση φαίνεται να προσέφεραν στελέχη του εμπορικού τμήματος της FIFA, που πιστεύεται ότι ενεπλάκησαν και τελικά κατάφεραν να πείσουν τους οικοδεσπότες να χορηγήσουν άδεια.

Η Anheuser-Busch InBev, μέρος της οποίας είναι και η Budweiser, έχει πραγματοποιήσει συμφωνία με τη FIFA, η οποία αγγίζει τις 63 εκατομμύρια λίρες, κάνοντας την έναν από τους κορυφαίους χορηγούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Κυριακή ότι ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θα επιδείνωνε τις προοπτικές του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νούμερο εφτά της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εμφανώς συγκινημένο από την κατάκτηση του φετινού τουρνουά Masters 1.000 του Monte Carlo. Δείτε τι δήλωσε ο...