Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρίστες που προκαλούν οργή: Ο ένας ούρησε σε ιερό βουνό, η άλλη σκαρφάλωσε στην πυραμίδα των Μάγιας

Δύο τουρίστες, η μία στο Μεξικό και ο άλλος στη Χαβάη, κατάφεραν να γίνουν viral για τους λάθος λόγους και να προκαλέσουν την οργή των ντόπιων, λόγω της ασέβειας που επέδειξαν επισκεπτόμενοι σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο Μεξικό, μια τουρίστρια που πέρασε το διαχωριστικό και ανέβηκε του ναού του Κουκουλκάν, ενός κτίσματος προερχόμενου από τον πολιτισμό των Μάγια, ήρθε αντιμέτωπη με ένα τεράστιο πλήθος που τη γιούχαρε, ζητώντας να απομακρυνθεί άμεσα από το ναό.

Όταν τελικά κατέβηκε από την πυραμίδα, ορισμένα άτομα από το πλήθος άρχισαν να της πετούν νερό και πλαστικά μπουκάλια, να κινούνται επιθετικά προς το μέρος της για να τραβήξουν το καπέλο ή τα μαλλιά της, ενώ άλλοι βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τους. Τελικά η γυναίκα μπόρεσε να απομακρυνθεί από το σημείο συνοδευόμενη από το προσωπικό φύλαξης του αρχαιολογικού χώρου.

Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο στα social media και στα τοπικά ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. Η τουρίστρια πάντως, σύμφωνα με την El Pais, θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να πληρώσει ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Στη Χαβάη, πάλι, ένας άνδρας ονόματι Τράβις Απράιτ επισκέφθηκε το ιερό βουνό των Χαβανέζων Μάουνα Κέα και είχε τη φαεινή…ιδέα να ουρήσει πάνω στο βουνό, τραβώντας βίντεο με την πράξη του. Στο βίντεο, ο Απράιτ φαίνεται να κάνει άσεμνες χειρονομίες προς την κάμερα. Ο άνδρας ήρθε  αντιμέτωπος με την οργή των Χαβανέζων και άλλων χρηστών του διαδικτύου που επέκριναν την ανευθυνότητά του.

Το βίντεο έφθασε μέχρι τα κανάλια, προτού ο Απράιτ προλάβει να το αποσύρει από το Instagram. Τελικά, ο νεαρός τουρίστας εξέδωσε μια απολογία, στην οποία έλεγε:

«Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Υπήρξα πολύ αλαζόνας και δεν συνειδητοποιούσα τι έκανα. Σας ικετεύω ταπεινά να με συγχωρήσετε για την άγνοιά μου. Δεν μεγάλωσα με την αντίληψη ότι κάτι μπορεί να είναι τόσο ιερό, που θα έδινες και τη ζωή σου γι’ αυτό. Λυπάμαι που πλήγωσα και προσέβαλα τόσο πολύ κόσμο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ίος που προβάλλεται ως ένας από τους διεθνείς προορισμούς που θα κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η θωράκιση που προσφέρει η ευρωπαϊκή οικογένεια σε ένα κράτος-μέλος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα 757,02 χιλιόμετρα του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, περιγράφηκαν διεξοδικά κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο «Δημήτρης Παντερμαλής» του Μουσείου...

ΕΛΛΑΔΑ

Tην εντυπωσιακή εμφάνιση του Ολυμπιακού που μετά την επικράτησή του με 2 – 0 απέκλεισε την Άστον Βίλα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο του...