Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Βόμβες» για Μπόρις Τζόνσον: Ήθελε να μολυνθεί live και αποκαλούσε τον κορωνοϊό kung-flu

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσιοποιεί τις «βόμβες» που αναμένεται να εκτοξεύσει κατά του Μπόρις Τζόνσον ο πρώην σύμβουλός του, Ντόμινικ Κάμινγκς, ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Μέσα στην μέρα, ο Κάμινγκς πρόκειται να καταθέσει ενώπιον των Βρετανών βουλευτών όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, τα οποία υποδεικνύουν ότι ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας χειρίστηκε το ζήτημα της πανδημίας με αμέλεια και έλλειψη σοβαρότητας, οδηγώντας τη χώρα του σε μια κρίση που έχει ως τώρα στοιχίσει περισσότερες από 128.000 ανθρώπινες ζωές.

Σε αντίθεση με τις αναφορές που μεταδίδονταν έως τώρα από τα βρετανικά μέσα, ο Κάμινγκς δεν διαθέτει ηχογραφήσεις που ενοχοποιούν τον Πρωθυπουργό, αλλά πρόκειται να προσκομίσει, ως στοιχεία, δεκάδες SMS και μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp, τα οποία αντάλλαξε μέσα στον τελευταίο χρόνο με τον Τζόνσον και άλλους υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Kung-flu»: Η αντιγραφή της ρητορικής του Τραμπ, στο πλαίσιο υποτίμησης της πανδημίας

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Κάμινγκς, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Μπόρις Τζόνσον παρέλειψε να επιβάλει ένα δεύτερο λοκντάουν στη χώρα του τον Νοέμβριο ήταν η υποτίμηση, εκ μέρους του, της σοβαρότητας του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός φέρεται να αποκαλούσε ειρωνικά τον κορονοϊό «kung-flu» , που αποτελεί έναν συνδυασμό των λέξεων κουνγκ- φου και flu (δηλ. «γρίπη» στα αγγλικά), όπως έκανε νωρίτερα και ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάθεση να χλευάσει τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης, αλλά και να αναδείξει, ταυτόχρονα, την Κίνα ως χώρα προέλευσης του «κακού».

Βέβαια, όπως πρόκειται να τονίσει ο Κάμινγκς, ακόμα και ο Τραμπ έπαψε να καταφεύγει στον όρο αυτόν, όταν η πανδημία πλέον σάρωνε τις ΗΠΑ- σε αντίθεση με τον Τζόνσον, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον όρο, ακόμα και όταν η Μ. Βρετανία μετρούσε 40.000 νεκρούς.

«Ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι το kung-flu, αλλά τα όσα κάνουμε για να τον σταματήσουμε», φέρεται να είχε πει ο Τζόνσον, το περασμένο φθινόπωρο. «Είχα δίκιο εξαρχής και δεν θα έπρεπε να είχα πιεστεί για να επιβάλω το πρώτο λοκντάουν. Η οικονομική καταστροφή που επέρχεται από τα λοκντάουν είναι πιο ζημιογόνα από την απώλεια ζωών λόγω του Covid».

«Θα γίνω ο δήμαρχος από τα “Σαγόνια του Καρχαρία”» (όπου «καρχαρίας», βλ. «κορονοϊός»):

Μάλιστα, στις συζητήσεις που είχαν γίνει  σχετικά με την επιβολή ενός δεύτερου λοκντάουν, ο Τζόνσον φέρεται να είχε πει: «Θα γίνω ο δήμαρχος από τα “Σαγόνια του καρχαρία”, όπως έπρεπε να είχα γίνει και τον Μάρτιο», κάνοντας έτσι μια αναφορά στην εν λόγω ταινία, όπου ο «δήμαρχος» (ένας “ήρωας” για τον Τζόνσον, όπως ισχυρίζεται ο Κάμινγκς) αρνείται να κλείσει μια παραλία, παρόλο που ένας αιμοδιψής καρχαρίας έχει κατ’ επανάληψη επιτεθεί στους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Αφού αναγκάστηκε να συμφωνήσει με την επιβολή ενός δεύτερου λοκντάουν, ο Τζόνσον φέρεται να είχε αναφωνήσει το ιδιαίτερα εμπρηστικό: «Όχι άλλα γα..μένα λοκντάουν, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες».

Εξάλλου, όπως υποστηρίζει ο Κάμινγκς, ο Άγγλος Πρωθυπουργός είχε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ο «kung-flu» δεν θα έπρεπε να απασχολεί το ευρύ κοινό, καθώς «πλήττει κυρίως 80άρηδες»- κάτι που δεν αποτελεί ψέμα, αλλά ούτε και την απόλυτη αλήθεια.

«Να μου κάνετε ένεση με κορονοϊό στην κρατική τηλεόραση».

Θέλοντας να αποδείξει πως ο κορονοϊός δεν θα έπρεπε να τρομάζει κανέναν, ο Τζόνσον φέρεται να ήθελε να μολυνθεί με τον ιό με ένεση, και ενώ ο ίδιος θα βρισκόταν στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης!

«Θα βάλω τον Κρις Γουίτυ (σσ. τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης) να μου κάνει μια ένεση με τον ιό μπροστά στις κάμερες, για να δουν όλοι πως δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται», είχε πει ο Τζόνσον, σύμφωνα με τον Κάμινγκς- όλα αυτά, προτού ο Πρωθυπουργός πράγματι αρρωστήσει με κορονοϊό, όπως συνέβη τον Απρίλιο του 2020.

Όσον αφορά την καθυστερημένη ανταπόκριση του Τζόνσον στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Κάμινγκς ισχυρίζεται πως οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός βρισκόταν σε διακοπές με την μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, όταν η κρίση ξέσπασε στη Μ. Βρετανία.

«Το ζευγάρι αποφάσισε να παρατείνει τις διακοπές του, παραμένοντας σε πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Κεντ της Αγγλίας μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Προηγουμένως, είχαν περάσει μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Καραϊβική. Όλο αυτό το διάστημα, ο Πρωθυπουργός είχε προσωπικούς λόγους που περισπούσαν την προσοχή του», πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κάμινγκς.

Ο «περισπασμός» της προσοχής του Τζόνσον φαίνεται πως δεν είχε να κάνει μόνο με τις διακοπές καθαυτές, αλλά και με την εγκυμοσύνη της μνηστής του, καθώς και με τον αρραβώνα τους, τον οποίο σχεδίαζαν να ανακοινώσουν.

Εκτός του Μπόρις Τζόνσον, στο «στόχαστρο» του Ντόμινικ Κάμινγκς αναμένεται να βρεθεί και ο Υπουργός Υγείας της Αγγλίας, Ματ Χάνκοκ.

Όπως όλα δείχνουν, ο Χάνκοκ πρόκειται να κατηγορηθεί για την δική του επιμονή ότι «η “ανοσία της αγέλης” αποτελεί την καλύτερη λύση», ακόμη και όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας υποδείκνυαν, πλέον ξεκάθαρα, το αντίθετο.

Εν αναμονή της κατάθεσης του Κάμινγκς, ενώπιον των επιτροπών υγείας και ασφάλειας του Κοινοβουλίου, η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε χθες βράδυ μια ανακοίνωση υπεράσπισης της κυβέρνησης και της στάσης της απέναντι στην πανδημία.

«Κατά την διάρκεια της πανδημίας, η Κυβέρνηση έθεσε την προστασία των ανθρώπινων ζωών ως κύρια προτεραιότητά της. Προτεραιότητά μας ήταν, επίσης, η προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και η προστασία του εισοδήματος και των επαγγελμάτων όλων των Βρετανών πολιτών».

«Η Κυβέρνηση έχει ένα μεγάλο καθήκον, το οποίο πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί. Είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στην ανάκαμψη από την πανδημία και στην συνέχιση της ομαλής διανομής των εμβολίων στη χώρα μας, αφουγκραζόμενοι, παράλληλα, τις προτεραιότητες και τα προβλήματα του κόσμου».

ΠΗΓΗ: Daily Mail 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών»,...