Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί να απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter ο Ίλον Μασκ – Θα ξεπεράσουν τους 5.500 οι απολυμένοι

Mια αρνητική εξέλιξη για την πλειονότητα των εργαζομένων στο Twitter θα σημάνει η εξαγορά του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσό από τον Ίλον Μασκ.  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Washington Post ο εκκεντρικός δισεκατομυρριούχος σχεδιάζει να απολύσει περί το 75% των 7.500 εργαζομένων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εάν εξασφαλίσει τον έλεγχο της εταιρείας που τον διαχειρίζεται.

Ο επικεφαλής της Tesla, της Starlink και της SpaceX έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές του Twitter πως εννοεί να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης στους περίπου 2.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία ανήκει στον μεγάλο αντίπαλό του, Τζεφ Μπέζος.

Ο 51χρονος Μασκ, έπειτα από μήνες οικονομικών και δικαστικών περιπλοκών, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη κι αν ο κ. Μασκ δεν καταφέρει να αποκτήσει το Twitter, στελέχη της πλατφόρμας σχεδιάζουν να απολύσουν σχεδόν το ένα τέταρτο του προσωπικού ως τα τέλη του 2023, κατά τις πηγές της Washington Post.

Η διοίκηση της τεχνολογικής εταιρείας δεν απάντησε άμεσα όταν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς της ζήτησαν σχόλιο για το δημοσίευμα.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ίλον Μασκ. (AP Photo/John Raoux)

Μια πολυσυζητημένη εξαγορά

Ο ιδιόρρυθμος κ. Μασκ πρότεινε αρχικά να αγοράσει το Twitter, κάτι που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στα τέλη Απριλίου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του δεν ήταν η εξασφάλιση κερδών αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Κατόπιν φάνηκε να κάνει πίσω, κατηγορώντας την εταιρεία πως του είπε ψέματα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση αυτόματων λογαριασμών και του σπαμ.

Η εταιρεία προσέφυγε εναντίον του στη δικαιοσύνη στις αρχές Ιουλίου. Εντέλει, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής διαβεβαίωσε στις αρχές Οκτωβρίου πως η εξαγορά πράγματι θα γίνει. Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία ως την 28η Οκτωβρίου να κλείσουν νέα συμφωνία.

Ποια η απάντηση της εταιρείας

Η διοίκηση της εταιρείας Twitter Inc, μετά από την μεγάλη αναταραχή που προκάλεσε το δημοσίευμα, φέρεται να καθησύχασε τους εργαζομένους σε αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζονται απολύσεις μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της από τον Ίλον Μασκ.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ο Σον Έτζετ, τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, σύμφωνα με πηγές που το διάβασαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Παρότι στελέχη της διεύθυνσης προσωπικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης διαβεβαίωσαν εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, έγγραφα που παρουσίασε η εφημερίδα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής ήδη προτού ο κ. Μασκ προτείνει την εξαγορά.

H ταραχώδης εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έως ότου ολοκληρωθεί, αναμένεται ότι θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Πρόσφατα, οι επενδυτικές εταιρείες Apollo Global Management Inc και Sixth Street, οι οποίες αναζητούσαν τρόπους για τη διάθεση χρηματοδότησης αναφορικά με την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, ανακοίνωσαν ότι δεν βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες με τον Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...