Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο – Μπλακ άουτ θα ανακοινώσει η Ουκρανία (video)

Σε αναμονή ανακοίνωσης για γενικό μπλάκ άουτ σε όλη την χώρα για εξοικονόμηση ενέργειας, βρίσκονται οι Ουκρανοί. Από τις 10 Οκτωβρίου τα χτυπήματα που έχουν γίνει από τη ρωσική πλευρά, μόνο σε ενεργειακούς χώρους, σε εργοστάσια που παράγουν ενέργεια, είναι 300.

Όπως αναφέρει σε ανταπόκρισή της από το Κίεβο η Ευτυχία Πενταράκη: «Είναι μια μέρα σήμερα δύσκολη, καθώς οι Ουκρανοί περιμένουν. Οι σειρήνες ακούγονται πολύ δυνατά. Βλέπετε όμως ότι ο κόσμος συνεχίζει να περπατάει και τι να κάνει; Χτυπάνε πλέον τόσο συχνά που το έχει βάλει στην καθημερινότητά του αυτό με τις σειρήνες. Τώρα λοιπόν περιμένουν οι Ουκρανοί σήμερα να ανακοινώσουν οι αρχές. Μίλησαν σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου για γενικό μπλακάουτ και περιμένουν να δουν σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα γίνει. Αυτό γιατί αφορά, όπως ενημέρωσαν όλη την Ουκρανία.

Είναι η πρώτη φορά που βγάζουν ανακοίνωση οι αρχές και λένε ότι το μπλακάουτ θα αφορά όλη τη χώρα, ενώ τώρα είχαμε κάποιες ώρες στο Κίεβο, κάποιες ώρες στα ανατολικά, κάποιες ώρες στα δυτικά. Τώρα ταυτόχρονα μίλησαν για ένα μπλακάουτ και περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει αυτό. Τα χτυπήματα μέχρι στιγμής από τις 10 Οκτωβρίου μόνο σε ενεργειακούς χώρους, δηλαδή σε εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια είναι 300. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη ζημιά έχει γίνει. Ο Πούτιν ακολουθεί τη γνωστή τακτική της Ρωσίας, όπου είναι σαφώς πιο εκπαιδευμένοι απέναντι στο κρύο και ένα από τα όπλα που τώρα πάει να χρησιμοποιήσει είναι αυτό το κρύο, δηλαδή να αφήσει τους πολίτες του Κιέβου στη συγκεκριμένη περίπτωση, εν προκειμένω να να περπατήσουν, να περάσουν πάρα πολύ δύσκολα, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση και τα σχετικά.

Οι Ουκρανοί είναι συνηθισμένοι στο κρύο σε σχέση με άλλους. Δεν ξέρουμε βέβαια και τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά οι Ουκρανοί λένε ότι θα παραμείνουν δεν θα φύγουν, δεν θα αλλάξουν κάτι. Αυτό που περιμένουν όμως οι ουκρανικές αρχές είναι 100.000 πρόσφυγες, οι οποίοι θα φύγουν από τις περιοχές τους που βρίσκονται κοντά Ρώσοι, γιατί εκείνα τα σπίτια δεν μπορούν να ζεσταθούν. Δεν μπορούν αυτοί οι αγωγοί που ο κεντρικός αγωγός που ζεσταίνει τα κτίρια στην Ουκρανία να φτάσει εκεί, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να αναμένεται να μετακινηθούν εσωτερικά, γιατί δεν μπορούν στα σπίτια τους να ζεσταθούν.

Το κρύο είναι πολύ και ακόμα και τώρα όχι τώρα πριν 5 μέρες που δεν είχε τόσο κρύο τη νύχτα χωρίς θέρμανση δεν μπορείς να κοιμηθείς. Ζέστη τώρα από χθες έχουν όλα τα κτίρια και τα σπίτια γιατί έχουν τηλεθέρμανση. Έχουν λοιπόν ξεκινήσει εκτάκτως εχθές τη θέρμανση την περίοδο θέρμανσης για να περιορίσει ο κόσμος την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, να μην χρειάζεται να ανάψει καλοριφέρ, αιρκοντίσιον, κάποια άλλα πηγή θερμότητας για να ζεσταθεί. Οπότε από χτες τα σπίτια ζεσταίνονται μέσω αυτού του κεντρικού αγωγού και έχουν θέρμανση.

Οι 100.000 Ουκρανοί που είπα ότι αναμένεται να πάνε στη Λβιβ ,είναι που δεν μπορεί να φτάσει στα σπίτια τους, αυτού του είδους η θέρμανση για λόγους τεχνικούς, επειδή βρίσκονται όσοι είναι κοντά σε περιοχές που τις έχουν στην κατοχή τους οι Ρώσοι και είναι δύσκολο, οπότε αυτοί αναμένεται να μετακινηθούν για να μην κρυώσουν για να μπορέσουν να αντέξουν αλλιώς δεν αντέχεται το κρύο. Ωστόσο, όλα τα άλλα μπορεί να υπάρχει ζεστά σπίτια, αλλά το ρεύμα είναι βασικό γιατί όλες οι άλλες λειτουργίες γίνονται με το ρεύμα. Μέχρι και ο πρόεδρος βγήκε και είπε, μειώστε από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ στο ελάχιστο το ρεύμα για να μην κάνουμε γενικό μπλακάουτ. Αντιλαμβάνεστε τώρα πόσο δύσκολο είναι αυτό».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένες επιδρομές άγριων ζώων παρατηρούνται σε κατοικημένες περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και στη φυτική παραγωγή. Συγκεκριμένα, επιδρομές αγριόχοιρων προς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 31 Μαΐου έληξε η ασφαλιστική ικανότητα, η ασφαλιστική κάλυψη περίπου 400.000 μη μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μετά και την τελευταία παράταση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην πεπατημένη των τελευταίων μηνών κινήθηκαν τα τραπεζικά επιτόκια τον περασμένο Απρίλιο, που σημαίνει ότι τα επιτόκια χορηγήσεων αυξήθηκαν για ακόμα ένα μήνα ενώ...

ΕΛΛΑΔΑ

Το αναλυτικό εγχειρίδιο λειτουργίας για ταχεία εκκαθάριση συνταξιοδοτικών αιτημάτων, που συμπυκνώνει την τεχνογνωσία των σύγχρονων μεθόδων μάνατζμεντ και των νέων ψηφιακών εργαλείων, που αναπτύχθηκαν...