Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γκάνα: Λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο κατασπάραξε επίδοξο κλέφτη του μικρού του

Ένας άνδρας σκοτώθηκε στον ζωολογικό κήπο της Άκρα στη Γκάνα, την Κυριακή, αφού δέχθηκε επίθεση από ένα λιοντάρι, το οποίο όρμησε πάνω του για να υπερασπιστεί το μικρό του.

Το λιοντάρι επιτέθηκε στον άνδρα που σκαρφάλωσε στον φράχτη του ζωολογικού κήπου, σε μια προσπάθεια να κλέψει το μικρό του, σκοτώνοντάς τον και στη συνέχεια τον καταβρόχθισε.

Ο Benito Oso Pyo, Αναπληρωτής Υπουργός Γης και Φυσικών Πόρων, δήλωσε: «Όταν πλησιάζετε νεαρά ζώα αισθάνεστε επικίνδυνοι, επομένως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ζητάμε από τους επισκέπτες να σταματήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Στο σημείο του δυστυχήματος κλήθηκε η αστυνομία για την εκκένωση της σορού, καθώς ξεκίνησαν έρευνες.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι το λιοντάρι, η λέαινα και  τα δύο μικρά είναι ασφαλή και παραμένουν στο ζωολογικό κήπο.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται: «Μετά την απαραίτητη ιατροδικαστική εξέταση στον τόπο του δυστυχήματος, η σορός μεταφέρθηκε και τέθηκε στο νεκροτομείο του αστυνομικού νοσοκομείου για φύλαξη και νεκροψία.

Πρόσθεσε ότι  «Η αστυνομία συνεργάζεται με τον ζωολογικό κήπο και τη δασική επιτροπή για να καταλήξουν στο βάθος αυτού του ατυχούς περιστατικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...