Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ν.Κορέα: Ξεκίνησαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ

Τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια τους ξεκίνησαν σήμερα η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό την ενίσχυση της ετοιμότητας τους έναντι της Βόρειας Κορέας, η οποία φέρεται έτοιμη για νέες πυραυλικές δοκιμές.

Οι θερινές στρατιωτικές ασκήσεις, που εφέτος μετονομάστηκαν σε «Ulchi Freedom Shield» έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιούνται στον απόηχο της δέσμευσης του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ να αυξήσει τη δύναμη αποτροπής της χώρας του απέναντι στη βορειοκορεατική απειλή.

Οι ασκήσεις είχαν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19 και καθώς ο προκάτοχος του Γιουν επεδίωκε να αναβιώσει τον διάλογο με το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, που χαρακτήριζε τα στρατιωτικά γυμνάσια «πρόβα εισβολής». Υπενθυμίζεται ότι η Β. Κορέα έχει ήδη απορρίψει την επαναλαμβανόμενη  πρόταση του  προέδρου Γιουν για αποπυρηνικοποίηση της με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια .

Την προηγούμενη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από την πόλη Οντσόν (δυτικά), αφότου Νότια Κορέα και ΗΠΑ ξεκίνησαν την προκαταρκτική εκπαίδευση για τις ασκήσεις. Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματοποιήσει φέτος πολλές πυραυλικές δοκιμές και φέρεται έτοιμο να προχωρήσει στην έβδομη πυρηνική δοκιμή του ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σεούλ.

Στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών της Βόρειας Κορέας, η Σεούλ επισπεύδει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος αναχαίτισης πυραύλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πραγματοποίησαν πρόσφατα κοινή στρατιωτική άσκηση στα ανοικτά της Χαβάης για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...