Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κέρδισε το λαχείο και μοιράστηκε τα απροσδόκητα κέρδη της με αγνώστους

Η Κρίσταλ Νταν ήταν αποφασισμένη να ανταποδώσει το δώρο που της χάρισε η τύχη επειδή ξέρει πώς είναι να παλεύεις.

Μια εργαζόμενη μητέρα στο Κεντάκι, δίδαξε πως όταν η χαρά μοιράζεται γίνεται διπλή για εκείνον που την προσφέρει.

Η Kρίσταλ Ντάν ήξερε καλά ότι οι πιθανότητες να κερδίσεις το τζάκποτ της Λοταρίας ήταν μία στις 250.000.

Ενα  βραδάκι της 7ης Ιουλίου καθόταν στο σπίτι της στο Λούισβιλ του Κεντάκι, κοιτάζοντας με το ένα της μάτι μια εκπομπή στη τηλεόραση  και με το άλλο στον υπολογιστή.

Είχε στοιχηματίσει με μισή καρδιά 20 δολάρια σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι της Λοταρίας του Κεντάκι, το Bank Buster Jackpot Instant Play κάτι που κάνει για διασκέδαση από καιρό σε καιρό.

Κάποια δευτερόλεπτα μετά το στοιχηματισμό της, ένα απροσδόκητο μήνυμα εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή της Ντάν: «ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΖΑΚΠΟΤ! 146.351,74.δολάρια»

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, καμία περίπτωση!» ήταν η πρώτη τη αντίδραση.

Η Νταν, 42χρονη μητέρα τριών αγοριών, θυμάται  να φωνάζει στα παιδιά της. «Αυτό δεν είναι δυνατό».

Το επόμενο πρωϊ ξεκίνησε για το γραφείο της Λοταρίας του Κεντάκι για να εισπράξει τα κέρδη της. Καθώς οδηγούσε στο σπίτι με την επιταγή της  103.909,73 δολάρια μετά από τους φόρους … «Σκεφτόμουν το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω με αυτή την επιταγή».

Πριν καλά-καλά σκεφτεί πώς θα ξόδευε τα απροσδόκητα χρήματα για τον εαυτό της ή την οικογένειά της, η Νταν είπε: «Σκέφτηκα, θέλω να τα μοιραστώ με άλλους με κάποιο τρόπο».

«Μόλις έλαβα αυτό το καταπληκτικό δώρο και ήθελα να το μοιραστώ», αποφάσισε.

Σταμάτησε στο τοπικό της παντοπωλείο Μέϊζερ και αγόρασε 20 δωροκάρτες 100 δολαρίων και στη συνέχεια άρχιζε να τις μοιράζει σε τυχαίους αγοραστές του καταστήματος – κανέναν από τους οποίους δεν γνώριζε.

Οι 20 τυχεροί έμειναν με ανοικτά τα στόματα από την έκπληξη.

«Πολλοί άνθρωποι ήταν δύσπιστοι», είπε η Νταν, και πρόσθεσε  ότι πολλοί από τους άγνωστους ανθρώπους  ζήτησαν να την αγκαλιάσουν.

Πριν αρχίζει να μοιράζει τις δωροεπιταγές στους πελάτες, ρώτησε τους υπεύθυνους του καταστήματος αν ήταν εντάξει. «Όλοι με βοήθησαν», είπε η Νταν για τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Η Νταν λέει πως ήταν αποφασισμένη να αναταποδώσει τη μεγάλη χαρά που πήρε,  «επειδή ξέρω πώς είναι να παλεύεις».

«Είχα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια», εξήγησε η Ντάν η οποία, από την ηλικία των 9 ετών, ήταν θετή από ανάδοχες οικογένειες. Έφυγε στα 16 της και έκτοτε φροντίζει μόνη της τον εαυτό της.

Πέρασα από πολλά  που τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να περάσουν», είπε, προσθέτοντας, «Έχω περάσει με πολύ λίγα  πράγματα».

Παρά τη δύσκολη ανατροφή της, η Ντάν ήταν αποφασισμένη να ανοίξει έναν καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός. Σπούδασε στο κολέγιο και βρήκε μια σταθερή δουλειά στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία υγείας όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

«Ανεξάρτητα από τη ζωή που έχεις, έχεις μια επιλογή και μπορείς να πάρεις αποφάσεις για να τη βελτιώσεις και να έχεις θετικό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων», είπε. «Απλώς πρέπει να πιέσεις τα πράγματα μπροστά».

Η Νταν είπε ότι είναι περήφανη για τη ζωή που έχει χτίσει για τον εαυτό της – και ελπίζει ότι η ιστορία της θα παρακινήσει τους άλλους και ειδικά τα παιδιά, που βρίσκονται σε παρόμοιες δύσκολες συνθήκες.

«Όταν κέρδισα τα χρήματα, κατά κάποιο τρόπο ευχόμουν να ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου γιατί εγώ τα πάω καλά. Μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου», είπε .

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε αυτό στα πιο τρελά μου όνειρα, ούτε περίμενα να γίνω θέμα στις ειδήσεις.»

Στην πραγματικότητα, η Ντάν αρχικά απέρριψε αιτήματα για συνέντευξεις από δημοσιογράφους.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να τους απορρίψω», είπε. «Τότε, έπρεπε να σκεφτώ γιατί διαδόθηκε αυτή η είδηση».

Η Νταν συνειδητοποίησε ότι της παρουσιάστηκε μια σπάνια ευκαιρία να στείλει λίγη θετικότητα.

«Οι ειδήσεις είναι γεμάτες με ιστορίες ανθρώπων που κάνουν φρικτά πράγματα ο ένας στον άλλον και αυτό μας κάνει όλους να χάσουμε την ελπίδα», είπε.

Το προσωπικό στο Kentucky Lottery είπε ότι συγκινήθηκε από την απόφαση της Νταν να μοιραστεί ένα μέρος των κερδών  της με αγνώστους.

«Δεν ήταν σαν να κέρδισε εκατομμύρια δολάρια», είπε ο Τσιπ Πόλστον  ο  αντιπρόεδρος επικοινωνίας για την Kentucky Lottery.

«Είχε τη διορατικότητα να πάρει 2.000 δολάρια και να πάει να φτιάξει την ημέρα 20 τυχαίων ανθρώπων σε αυτό το παντοπωλείο».

Για τους περισσότερους νικητές λαχειοφόρων αγορών, ο Πόλστον είπε, «δεν είναι πραγματικά τα υλικά πράγματα που τους έχουν φέρει τη μεγαλύτερη χαρά, είναι αυτά που μπόρεσαν να κάνουν για άλλους ανθρώπους».

Αυτό ισχύει για την Νταν, η οποία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα χρήματα για πράγματα για τα οποία ήδη εξοικονομούσε χρήματα, όπως ένα νέο αυτοκίνητο και ίσως κάποιες βελτιώσεις στο σπίτι.

Υπολογίζει ότι η πραγματική της πληρωμή θα είναι περίπου 75.000 δολάρια μόλις αφαιρεθούν οι επιπλέον φόροι.

Οπως λέει, αυτό που θα έχει πάντα μεγαλύτερη σημασία στη νίκη της, είναι ότι μοιράστηκε λίγη από την τύχη της.

«Πιστεύω στην προσπάθεια να βοηθάω τους άλλους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...