Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος – Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Απομεινάρια του πυραύλου έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα. Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Οι περισσότερες υπηρεσίες εκτιμούσαν, πάντως, ότι το γεγονός επανεισόδου του πυραύλου στη γήινη ατμόσφαιρα θα είχε καταγραφεί μέχρι τις 06:00, το πρωί, ώρα Ελλάδος.

Η ομάδα παρακολούθησης του διαστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε εκτιμήσει ότι ο πύραυλος θα έφτανε στη Γη στις 02:30 (Παγκόσμια Ώρα).

Η διαδρομή του πυραύλου κρίθηκε ιδιαίτερα απρόβλεπτη, οι περισσότεροι Αμερικανοί αστροφυσικοί προέβλεψαν όμως ότι ο πύραυλος θα έπεφτε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Όπως έγραψε, πάντως, λίγο μετά τις 04:00, στο Twitter, o αστροφυσικός του Χάρβαρντ, Τζόναθαν Μακντάουελ, ο πύραυλος ίσως είχε ήδη εισέλθει στη Γη και καταστραφεί. Oι τελευταίες προβλέψεις για τις τοποθεσίες συντριβής εστίαζαν από την Κόστα Ρίκα μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Φωτογραφία από τηλεσκόπιο καθώς ο πύραυλος διασχίζει τα άστρα

Screenshot_2021-05-09_at_2_59_06_AM

Αγωνία επικρατούσε για το εάν τα θραύσματα του πυραύλου θα έπεφταν σε κατοικημένη περιοχή. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα ήταν αντίστοιχες με την πτώση ενός μικρού αεροσκάφους.

Χάρτης που δημοσιεύτηκε νωρίτερα με τα πιθανά σημεία επανεισόδου 

Πολλά σενάρια είχαν διατυπωθεί για τη θέση επανεισόδου του πυραύλου, με ταχύτητα 30 χιλιάδων χλμ/ώρα. Υπήρχε και μια μεγάλη πιθανότητα το επίμαχο σημείο να μην γινόταν  ποτέ γνωστό και αυτό γιατί ο πύραυλος πιθανόν, εξαιτίας της τριβής, να καιγόταν κατά την επανεισδοχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...