Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Έλον Μασκ: Το 18χρονο παιδί του άλλαξε φύλο και όνομα – Δεν θέλει πια καμιά σχέση μαζί του

Σε αλλαγή φύλου και ονόματος προχώρησε το 18χρονο παιδί του Έλον Μασκ, δηλώνοντας, μάλιστα, πως δεν θέλει πια να έχει καμιά σχέση με τον μεγιστάνα.

Το παιδί, γεννημένο αγόρι με το όνομα Ξαβιέ Αλεξάντερ Μασκ, κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μετονομαστεί επίσημα σε «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» και το φύλο του να αλλάξει από «άρρεν» σε «θήλυ».

Η διεμφυλική έφηβη επιλέγει έτσι το επώνυμο της μητέρας της (Γουίλσον), καθώς, όπως έχει δηλώσει, δεν θέλει να έχει πια καμιά σχέση με τον πατέρα της. Η Daily Mail αποκάλυψε ότι οι αιτήσεις και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατέθηκαν από την 18χρονη στις 18 του περασμένου Απριλίου στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας.

Δεν είναι σαφές εάν, με αυτό τον τρόπο, το τέκνο του Μασκ παύει πια να έχει οποιοδήποτε δικαίωμα στην τεράστια περιουσία των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων του μεγιστάνα.

Η τρανς κόρη του Μασκ είναι ένα από τα παιδιά που απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος με την Καναδή συγγραφέα και πρώην σύζυγό του, Τζαστίν Γουίλσον, με την οποία χώρισε το 2008.

Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, ένα αγοράκι ονόματι Νεβάδα, πέθανε το 2002 δέκα ημέρες μετά τη γέννησή του, από Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Στη συνέχεια, οι Μασκ και Γουίλσον απέκτησαν τα δίδυμα αγοράκια Ξαβιέ και Γκρίφιν και τα τρίδυμα αγοράκια Ντέιμιαν, Κάι και Σάξον, που είναι σήμερα 16 ετών. Όλα τα παιδιά έχουν επιλέξει να κρατήσουν χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια, παρά τη διασημότητα του πατέρα τους, ο οποίος έχει την συνεπιμέλειά τους μαζί με τη Γουίλσον.

Δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι, για τους οποίους η 18χρονη αποφάσισε να «αποκηρύξει» τον πατέρα της. Πολλοί εικάζουν, πάντως, ότι μπορεί να έχει να κάνει με κάποιες θέσεις του Μασκ για τα διεμφυλικά και γκέι άτομα.

Παλαιότερα, ο μεγιστάνας είχε εκφράσει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποια άτομα επιλέγουν να αλλάξουν τις αντωνυμίες με τις οποίες θέλουν να τους προσφωνούν. Επίσης, ο Μασκ έχει δηλώσει «φαν» του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος πρόσφατα εισηγήθηκε ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις συζητήσεις για την ταυτότητα φύλου και την ομοφυλοφιλία μέσα σε σχολικές τάξεις με μικρά παιδιά.

Την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζοντας ένα άρθρο που εξέταζε κατά πόσο είναι εύλογο το ερώτημα «τι σημαίνει γυναίκα», ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Από τη μία μας λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και από την άλλη μας λένε ότι τα φύλα είναι τόσο διαφορετικά, που η μόνη επιλογή είναι μια μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση. Ίσως κάποιος πιο σοφός από εμένα να μπορεί να μου εξηγήσει αυτή τη διχοτομία». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν ήμασταν όλοι λιγότερο επικριτικοί.

Απαντώντας, πάντως, σε όσους τον κατηγόρησαν για τρανσφοβία, ο Μασκ υποστήριξε ότι είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ότι η εταιρεία του συγκαταλέγεται σταθερά στις λίστες με τους καλύτερους εργασιακούς χώρους για γκέι και διεμφυλικά άτομα.

Μετά το διαζύγιό του με τη Γουίλσον, ο Μασκ συνήψε σχέσεις με διάφορες γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Άμπερ Χερντ. Από την σχέση του με την Καναδή ποπ τραγουδίστρια Γκράιμς, ο δισεκατομμυριούχος απέκτησε άλλα δύο παιδιά: Ένα αγοράκι ονόματι X AE A-XII το 2020 και ένα κοριτσάκι, την Exa Dark Sideræl Musk το 2021, μέσω παρένθετης μητέρας. Τα υποκοριστικά των παιδιών είναι X και Υ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...