Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ταχυδρόμος αντί να παραδίδει γράμματα τα κρατούσε σπίτι του – Βρέθηκαν χιλιάδες επιστολές του 2012

Αμέτρητες επιστολές, τιμολόγια και κάθε λογής γράμματα βρέθηκαν με… δέκα χρόνια καθυστέρηση στο σπίτι ενός πρώην ταχυδρόμου της περιοχής Αλικάντε της Ισπανίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 62χρονος ταχυδρόμος πούλησε το σπίτι του στο Μπιάρ μια πόλη 3.600 κατοίκων που βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών κοντά στο Αλικάντε. Τότε στο οίκημα μπήκε μια ομάδα οικοδόμων προκειμένου να προχωρήσει σε ανακαίνιση και σχετικές οικοδομικές εργασίες και βρήκαν γύρω από το σπίτι διάσπαρτες σακούλες σκουπιδιών.

Έπειτα από πολλές εκκλήσεις τους στον πρώην ιδιοκτήτη να αδειάσει το σπίτι, γεγονός που αγνόησε ο πρώην ταχυδρόμος, οι οικοδόμοι προχώρησαν στο άνοιγμα τους.

Σύμφωνα με το The Guardian, οι εργαζόμενοι βρήκαν στοίβες με σφραγισμένες επιστολές, τιμολόγια και επίσημη αλληλογραφία που χρονολογούνται πριν από μια δεκαετία, και συγκεκιμένα το 2012, ενώ όλα προορίζονταν για κατοίκους μιας περιοχής του Αλικάντε. Φυσικά οι υποψίες της αστυνομίας έπεσαν γρήγορα στον πρώην ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Σημειώνεται πως ο 62χρονος, σήμερα, άνδρας του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό από τις Αρχές, και ο οποίος εργαζόταν το 2012 στο ταχυδρομείο της πόλης, είχε χάσει τη δουλειά του το 2013 όταν οι αρμόδιοι του ταχυδρομείου είχαν επιλέξει να μην ανανεωθεί η προσωρινή του σύμβαση, επικαλούμενοι αυτό που η αστυνομία περιέγραψε ως «παρατυπίες» που επηρέασαν τη διαδρομή παράδοσης τη χρονιά που ήταν ταχυδρόμος .

Ο άνδρας συνελήφθη για λίγο από την ισπανική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκε για «απιστία εγγράφων».

Στο μεταξύ, η αλληλογραφία έχει επιστραφεί στα ισπανικά ταχυδρομεία. Οι επιστολές θα παραμείνουν στη διάθεση των δικαστικών αρχών καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, έως ότου ένας δικαστής αποφασίσει ότι οι επιστολές, που στάλθηκαν πριν από μια δεκαετία και πλέον, μπορούν τελικά να παραδοθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...