Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Επιβίωσε της πρότασης μομφής ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε την πολιτική του επιβίωση, προς το παρόν τουλάχιστον, αφού κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος με 211 ψήφους υπέρ, έναντι 148.

Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από τον Σερ Γκράχαμ Μπράντι, τον Πρόεδρο της «Επιτροπής του 1922», σε μια δραματική ημέρα που είδε αρκετούς βουλευτές να στρέφονται εναντίον του αρχηγού του κόμματός τους.

«Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, ο πρωθυπουργός κέρδισε», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Νάντιμ Ζαχάουι, λίγο μετά την παρουσίαση του αποτελέσματος.

«Το αποτέλεσμα είναι αποφασιστικό», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας:

«Αυτό σημαίνει ότι ως κυβέρνηση μπορούμε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε σε πράγματα που πιστεύω ότι έχουν πραγματικά σημασία για τους πολίτες. Είμαι ευγνώμων στους συναδέλφους και την υποστήριξη που μου έδωσαν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ενωθούμε ως κυβέρνηση και κόμμα».

Ο Τζόνσον ρωτήθηκε επανειλημμένα αν θα αποκλείσει πρόωρες εκλογές.

«Σίγουρα δεν με ενδιαφέρουν οι πρόωρες εκλογές», λέει. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσφέρω σε αυτή τη χώρα».

Ερωτηθείς τι πιστεύει για το γεγονός ότι 148 Συντηρητικοί βουλευτές τον καταψήφισαν, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι θεώρησε ότι ήταν ένα «πολύ καλό αποτέλεσμα» συνολικά.

Ο εμφύλιος από τους Τόρις
Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές ανασύρουν την πιθανότητα ότι οι Τόρις θα διασπαστούν από έναν εμφύλιο πόλεμο.

«Το γεγονός ότι τον υποστήριξε μόλις το 59% του κοινοβουλευτικού κόμματος, είναι χειρότερο από το 63% που κατέγραψε η Τερέζα Μέι όταν αντιμετώπισε ανάλογη πρόκληση καταλήγοντας να παραιτηθεί μέσα σε έξι μήνες. Τα τρία τέταρτα των βουλευτών που δεν υπηρέτησαν ως υπουργοί ή σε άλλες επίσημες θέσεις τάχθηκαν εναντίον του πρωθυπουργού επισημαίνει η Daily Mail.

«Οι Εργατικοί είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα του Μπόρις Τζόνσον εν μέσω σωρών εσωτερικών διαφωνιών» εξηγεί το BBC.

Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι είπε ότι ο Τζόνσον είναι «θανάσιμα τραυματισμένος».

Ο Σερ Κιερ Στάρμερ πρότεινε οι ψηφοφόροι θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν για τη μοίρα του πρωθυπουργού, δεσμευόμενοι να «ξεφορτωθούν αυτή την κουρασμένη κυβέρνηση».

Αλλά φυσικά η αστυνομία του Durham δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνά της για την εκδήλωση “beergate” στην οποία παρευρέθηκε ο Σερ Κιερ Στάρμερ.

Έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον και των δύο ηγετών των κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...