Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Οι «Iron Man» του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού επιβιβάζονται «πετώντας» σε πλοίο [εντυπωσιακά βίντεο]

Εντυπωσιακό βίντεο απεικονίζει μέλη του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού να επιβιβάζονται σε πολεμικό πλοίο με τη βοήθεια ατομικών πυραύλων πλάτης (τζετ πακ).

Οι ολόσωμες στολές που φορούν οι στρατιωτικοί και φέρουν τους πυραύλους ονομάζονται «Jet Suits» και σχεδιάστηκαν από τη βρετανική εταιρεία «Gravity Industries».

Η ίδια εταιρεία ανήρτησε το βίντεο την περασμένη Κυριακή, στο οποίο οι στρατιωτικοί φαίνονται να εφορμούν από αέρος στην ακταιωρό HMS Tamar του βρετανικού Ναυτικού, πραγματοποιώντας την εκκίνησή τους από φουσκωτά σκάφη.

Η άσκηση διήρκεσε 3 ημέρες και σε αυτήν συμμετείχαν 42 κομάντο του Βασιλικού Ναυτικού, με σκοπό την «διερεύνηση εναλλακτικών στις παραδοσιακές μεθόδους νηοψίας», όπως έλεγε η σχετική ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας των ειδικών στολών.

Συνήθως, τέτοιου είδους επιχειρήσεις εκτελούνται με δύο τρόπους: Είτε με την κάθοδο των στρατιωτικών στο πλοίο από ελικόπτερο και με τη βοήθεια ειδικού σχοινιού, είτε με την άνοδο των στρατιωτικών στο πλοίο από άλλο πλοιάριο και με τη χρήση σκάλας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις αυτές θεωρούνται από τις πλέον επικίνδυνες και περίπλοκες, ενώ απαιτούν πολύ προηγμένο εξοπλισμό και εξαντλητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων.

Η νέα μέθοδος κρίνεται, σε πρώτη φάση, αρκετά αποτελεσματική: Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ναύτης που φορά το τζετ πακ μπορεί να ανέβει με ταχύτητα στο πλοίο και να ρίξει από εκεί μια σκάλα, προκειμένου να επιβιβαστούν και οι υπόλοιποι.

Η στολή με τον ενσωματωμένο πύραυλο πλάτης είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο προορίζεται για να «παρέχει ταχύτατη πρόσβαση σε οποιοδήποτε τμήμα του οχήματος- στόχου, να επιτρέπει την άμεση απελευθέρωση των χεριών αυτού που τη φορά, ώστε να μπορεί να χειριστεί όπλο, διατηρώντας την ικανότητα γρήγορης μετάβασης σε άλλο πιθανό στόχο», λέει η εταιρεία.

Στο βίντεο, ο κομάντο που επιβιβάζεται στο πλοίο- στόχο και ρίχνει τη σκάλα για τους υπόλοιπους φαίνεται πράγματι να βγάζει με ταχύτητα ένα πιστόλι, την στιγμή που ολοκληρώνει τις προηγούμενες δύο ενέργειες.

«Πρόκειται για μια επανάσταση στις ικανότητες τακτικής των ειδικών δυνάμεων, καθώς προσφέρει πολλές ακόμη δυνατότητες, πέραν της ταχείας επιβίβασης των στρατιωτικών στα πλοία», εξηγεί περαιτέρω η εταιρεία.

Όσον αφορά την άσκηση του Βασιλικού Ναυτικού, επρόκειτο απλά για μια πρώτη δοκιμή, με το Ναυτικό να μην έχει ακόμα αποφασίσει αν θα αγοράσει τις στολές.

Άλλα βίντεο με δοκιμές των στολών από το Βασιλικό Ναυτικό της Μ. Βρετανίας: 

Εκτός από το βρετανικό πολεμικό ναυτικό, δοκιμές πραγματοποιήθηκαν και από τις Ειδικές Δυνάμεις Θαλάσσης του ολλανδικού στρατού:

Πέραν των στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι στολές κρίνεται πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από υπηρεσίες διάσωσης, παρέχοντας στους εργαζόμενους ευκολότερη, από αέρος πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία, όπου τα παραδοσιακά μέσα παρουσιάζουν δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Επιχείρηση διάσωσης σε βουνό της Αγγλίας, με τη χρήση ατομικών τζετ πακ: 

ΠΗΓΗ: Insider 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...