Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχάμες: Μυστήριο με τον θάνατο τριών τουριστών σε χλιδάτο θέρετρο – Τι εξετάζεται

Τρεις τουρίστες από τις ΗΠΑ, δύο άνδρες και μια γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους στο θέρετρο Εξούμα στις Μπαχάμες, ενώ ένας τέταρτος ασθενής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για θεραπεία, σύμφωνα με αξιωματούχους του νησιού.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και τα ξαφνικά αίτια του θανάτου, τα οποία παραμένουν άγνωστα.

Μέχρι στιγμής «δεν υπάρχουν υποψίες» για εγκληματική ενέργεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τσέστερ Κούπερ, καθώς δεν βρέθηκαν σημάδια τραύματος στις σορούς.

Οι προκαταρκτικές αναφορές δείχνουν ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.

Πέπλο μυστήριου για τους νεκρούς – Πώς τους εντόπισαν

Σύμφωνα με τη New York Post, το προσωπικό του ξενοδοχείου κάλεσε τις Αρχές στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) λέγοντας ότι ένας από τους πελάτες βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε μία από τις βίλες του θερέτρου μπροστά στην παραλία.

Μόλις έφτασε στο πολυτελές θέρετρο η αστυνομία βρήκε τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας χωρίς ίχνη τραυματισμού.

Ένας ντόπιος γιατρός επιβεβαίωσε τον θάνατο του άτυχου τουρίστα και η 60χρονη σύζυγός του – που είχε ειδοποιήσει τους υπαλλήλους του θερέτρου – μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας των Μπαχαμών, και κατόπιν στη Φλόριντα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι ένα άλλο ζευγάρι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε μια δεύτερη βίλα. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος βρέθηκε πεσμένος στην τουαλέτα, και τη σύζυγό του, που κειτόταν λιπόθυμη στο κρεβάτι. Και οι δύο έδειχναν να έχουν υποστεί σπασμούς, και δεν είχαν ίχνη τραυματισμού. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς.

Μήπως ήταν το κλιματιστικό;

Παρά το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για τα αίτια των θανάτων των τουριστών, ένα άτομο που έμενε στο ίδιο θέρετρο έγραψε σε ανάρτησή του ότι για τον ξαφνικό χαμό των τριών Αμερικανών μπορεί να ευθύνεται κάποιο ελαττωματικό κλιματιστικό, με διαρροή τοξικού ψυκτικού υγρού.

«Τρεις από τους γείτονές μας στο κτίριο ακριβώς δίπλα στο δικό μας πέθαναν και ένα τέταρτο άτομο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο εχθές» αναφέρει η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του Κρις Κουσερόν-Άαμοτ στο Facebook, την οποία εικάζεται ότι έγραψε η σύντροφός του.

«Ήταν δύσκολο να κοιμηθούμε εχθές το βράδυ. Κάθε φορά που άναβε το κλιματιστικό, ξυπνούσα», αναφέρει το άτομο που έκανε την ανάρτηση, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους.

Από την πλευρά του υπουργός Υγείας, Δρ. Μάικλ Ντάρβιλ, είπε ότι ορισμένοι επισκέπτες του ξενοδοχείου Sandals Emerald Bay, όπου διέμεναν τα θύματα, μεταφέρθηκαν σε μια κλινική την Πέμπτη με ναυτία και έμετο, έλαβαν θεραπεία και έφυγαν. Οι τρεις τουρίστες βρέθηκαν αργότερα νεκροί. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Νιου Πρόβιντενς.

Επιστήμονες περιβαλλοντικής υγείας, γιατροί και άλλοι ερευνούν την υπόθεση, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο νησιωτικό έθνος του Ατλαντικού.

«Αισθανόμαστε ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια μεμονωμένη περίπτωση που σχετίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο Ντάρβιλ, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις και εξετάσεις αίματος για τον προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου τους.

Ενας εκπρόσωπος του Sandals Resort επιβεβαίωσε τους θανάτους και είπε ότι η εταιρεία «εργάζεται ενεργά για να υποστηρίξει τόσο την έρευνα όσο και τις οικογένειες των φιλοξενούμενων με κάθε δυνατό τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...