Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ουκρανικά drone χτυπούν ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι

Τη στιγμή που ουκρανικά drone «κάνουν στάχτη» ένα ρωσικό ελικόπτερο στο Φιδονήσι φέρεται να καταγράφει βίντεο που δημοσιεύει η Sun και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το βίντεο που κάνει τον γύρο των social media δείχνει ένα ελικόπτερο Mi-8 των ρωσικών δυνάμεων να πλήττεται από ουκρανικά drone ΤΒ-2, καθώς αποβιβάζονται από αυτό στρατιώτες.

Το ασπρόμαυρο κλιπ περιλαμβάνει πλάνα από ψηλά από τη στιγμή του «χτυπήματος» αλλά και από τις συνέπειές του. Τα πλάνα αυτά δεν φέρουν χρονική σήμανση και δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους από ανεξάρτητη πηγή. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίεβο έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ένα άλλο βίντεο, που φέρεται να αποτυπώνει τη στιγμή που ένα ουκρανικό drone πλήττει ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι, το οποιο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR τα στρατεύματα του Πούτιν.

Σύμφωνα με την Daily Mail που δημοσιεύει το εν λόγω υλικό, τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή.

«Οι μονάδες του εχθρού που έχουν απομείνει στο Φιδονήσι παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη, και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Αντόν Γεραστσένκο.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ρωσικό πλοίο επλήγη από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2.

Ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν μικροσκοπικές φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές προτού το «τυλίξει» μια λευκή λάμψη. Οι φιγούρες συνεχίζουν να κινούνται πάνω στο σκάφος και μετά το χτύπημα.

Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι. Φιγούρες (που ανήκουν πιθανόν σε Ρώσους στρατιώτες) εμφανίζονται να περιπολούν το κτίριο προτού χτυπηθεί.

Τα πλάνα αυτά δεν φέρουν χρονική σήμανση, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...