Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσικός βομβαρδισμός σε σχολείο – Ζελέκσνι: Στη β’ φάση εκκένωσης του Αζοφστάλ

Βομβαρδισμό σχολείου στην περιοχή του Λουγκάνσκ όπου είχαν βρει καταφύγιο 90 άμαχοι, καταγγέλλει το Κίεβο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης και ήδη 30 άτομα έχουν διασωθεί, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, Serhiy Hayday, ρωσικό αεροσκάφος έριξε βόμβα σε σχολείο στο χωριό Μπιλοχορίβκα. «Σχεδόν ολόκληρο το χωριό κρυβόταν (στο σχολείο). Όλοι όσοι δεν είχαν φύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζελέκσνι: Προς τη β’ φάση της εκκένωσης του Αζοφστάλ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι από το εργοστάσιο χάλυβα στο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, έχουν απομακρυνθεί πλέον όλοι οι άμαχοι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσι δήλωσε ότι συνολικά 300 άμαχοι διασώθηκαν.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται πλέον για τη δεύτερη φάση της εκκένωσης του Αζοφστάλ επικεντρώνοντας στους τραυματίες και τους υγειονομικούς.

«Φυσικά, εάν όλοι τηρήσουν τις συμφωνίες. Φυσικά, εάν δεν υπάρξουν ψέματα» είπε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση και των μαχητών, «όλων των ηρώων που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό».

Συναγερμός στο Κίεβο για την επέτειο της 9ης Μαΐου

Ο δήμαρχος του Κιέβου κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μείνουν μέσα την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα κατά την επέτειο δηλαδή της Ημέρας της Νίκης, καθώς  δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ενδέχεται να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου.

Συνεδριάζουν οι G7 – Συνομιλία με τον Ζελένσκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί σήμερα διαδικτυακά με τον Ουκρανό πρόεδρο και τους ηγέτες της ομάδας των G7, σε μια συνεδρίαση που σκοπίμως προγραμματίστηκε λίγο πριν την ρωσική «Ημέρα της Νίκης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...