Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τρέλα στη Σαγκάη: Πήγαιναν στο νεκροτομείο ασθενή του κορονοϊού και αυτός ζούσε ακόμα [βίντεο]

Σαγκάη: Σε μια απίστευτη γκάφα προέβησαν έξι ειδικοί υγείας, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν έναν ηλικιωμένο ασθενή με κορονοϊό στο νεκροτομείο, ενώ εκείνος ήταν ζωντανός!

Την Κυριακή (1/5), βίντεο από το περιστατικό «αναδύθηκαν» στα social media και τα ΜΜΕ της Κίνας. Στα βίντεο αυτά βλέπει κανείς δύο άτομα, πιθανώς εργαζόμενους στο νεκροτομείο, να τοποθετούν ένα ανθρώπινο σώμα, τυλιγμένο σε ειδική σακούλα, μέσα σε μια νεκροφόρα.

Οι εργαζόμενοι φαίνονται αργότερα να ανοίγουν την σακούλα και κάποιος ακούγεται να λέει ότι ο ασθενής είναι ακόμα ζωντανός!

Το περιστατικό πυροδότησε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξιωματούχοι από την περιοχή Putuo της Σαγκάης επιβεβαίωσαν το περιστατικό αργά τη Δευτέρα (2/5), προσθέτοντας ότι ο ασθενής είχε μεταφερθεί έκτοτε στο νοσοκομείο και ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Οι αρχές της περιοχής δήλωσαν ότι πέντε αξιωματούχοι και ένας γιατρός βρίσκονται υπό έρευνα.

Τέσσερις αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού γραφείου αστικών υποθέσεων και ο διευθυντής του οίκου φροντίδας, απολύθηκαν. Ένας γιατρός έχασε την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός του.

Η ταυτότητα του ασθενούς είναι ακόμη άγνωστη.

Πολλοί Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν το περιστατικό, με τον πρώην αρχισυντάκτη του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Hu Xijing να το αποκαλεί «σοβαρή παράβαση καθήκοντος που παραλίγο να οδηγήσει έναν άνθρωπο στον θάνατο».

Ένας άλλος σχολιαστής στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo είπε ότι αυτό που συνέβη είναι ενδεικτικό του «χάους» που επικρατεί στη Σαγκάη.

Η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, με σχεδόν 25 εκατομμύρια κατοίκους, διανύει τώρα την έκτη εβδομάδα ενός lockdown που στοχεύει στον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία άρχισαν να εκτινάσσονται ξανά τον Μάρτιο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για οποιονδήποτε λόγο, ενώ οι ασθενείς με κορονοϊό και οι στενές επαφές τους αναγκάζονται να πάνε σε ένα κρατικό κέντρο καραντίνας. Άλλα βίντεο στα social media δείχνουν έντονες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μπουν σε καραντίνα.

Η Κίνα είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα έθνη που εξακολουθεί να επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη του κορονοϊού, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη που προσπαθούν να ζήσουν με τον ιό. Όμως η πολιτική «μηδενικού Covid» έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί, λόγω της εξάπλωσης της μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα εμβόλιο για τα χλαμύδια έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, ενισχύοντας τις προσδοκίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...