Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Πιθανή μια συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως μέσα την εβδομάδα θα έχει πιθανότατα συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η Άγκυρα ή η Κωνσταντινούπολη ένα σημείο λύσης για την Ουκρανία», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Η Άγκυρα ή η Κωνσταντινούπολη «θα ήταν το σημείο λύσης για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εκτόνωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή του Eid al-Fitr στην Κωνσταντινούπολη.

Τουλάχιστον 2.899 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 3.235 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Ο πραγματικός απολογισμός εκφράζεται φόβος ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Περισσότεροι από 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες, με περίπου 7,7 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όσον αφορά τις σχέσεις της Άγκυρας με τη Σαουδική Αραβία, ο Ερντογάν σχολίασε ότι οι σχέσεις θα έρθουν σε «πολύ διαφορετική θέση», προσθέτοντας ότι το συζήτησε με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στις διμερείς συναντήσεις τους.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα και το Ριάντ έχουν επιδείξει κοινή βούληση να αναπτύξουν διμερείς σχέσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...