Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Το ΝΑΤΟ ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

Επίθεση κατά του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε η Ρωσία με αφορμή την στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν χώρες στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ: οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO «στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, είπε ο κ. Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση.

«Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία διά αντιπροσώπου. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε πως η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων.

«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.

«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου»

Η Μόσχα θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, διαβεβαίωσε, κατηγορώντας ωστόσο την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

«Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...