Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Καμία συμφωνία με τη Μόσχα για κατάπαυση πυρός στο Azovstal – Εφιάλτης 61 ημερών

Η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσει ο ανεφοδιασμός της Ουκρανίας με όπλα, αμέσως μετά την αναχώρηση των Αμερικανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας από το Κίεβο, οι οποίοι και τόνισαν ότι «η ανεξάρτητη Ουκρανία θα υπάρχει για πολύ περισσότερο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», ενώ υποσχέθηκαν επιπλέον βοήθεια εκατομμυρίων.

Στη συνέχεια το ρωσικό υπουργείο ‘Αμυνας ανακοίνωσε ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν «έξι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούσαν τις σιδηροδρομικές γραμμές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξένων όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς».

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους σιδηροδρόμους για να διακοπεί ο ανεφοδιασμός σε όπλα από ξένες χώρες, υποστήριξε και ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με τον οποίο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν, κοντά στις μικρές πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν.

«Μπορείτε να βγείτε και να πάτε όπου θέλετε, δεν θα σας πειράξουμε»

Ο Ρωσικός Στρατός, διαβεβαιώνει ότι υπάρχει δυνατότητα να διαφύγουν οι άμαχοι από τη Μαριούπολη, δύο μήνες μετά την πολιροκία ενώ αντίθετα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας τκατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει να επιτίθεται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, και άμαχοι. Μάλιστα νέα βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα με τίτλο «Παιδιά στις κατακόμβες», από τα υπόγεια του δαιδαλώδους εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης.

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Πάβλο Κιριλένκο. Σύμφωνα με την ανάρτηση του στο Telegram, μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων ήταν ένα 9χρονο κορίτσι και ένα 14χρονο αγόρι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα πως η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στην ανατολική Ουκρανία, όμως οι επιθέσεις της αποκρούονται. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ είπε ότι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να σπάσουν την αμυντική γραμμή πόλεων, όπως η Ρουμπίζνε, η Ποπάσνα, το Σιεβιεροντονέτσκ, η Μαριίνκα και η Αντβιίβκα και επιχειρούν να προωθηθούν από την πόλη Ιζιούμ προς το Μπαρβίνκοβε και το Σλοβιάνσκ.

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, καθώς φοβάται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει «προβοκάτσιες».

Στο μεταξύ η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στην Ουκρανία μικρό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων Stormer, εξοπλισμένων με εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών υπηρεσιών περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο ενώ 2.000 θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και 530 αρμάτων, καταστράφηκαν. Έχουν επίσης καταστραφεί 60 ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...