Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία παραδέχεται ότι στοχεύει στη δημιουργία χερσαίου διαδρόμου στο νότο

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, πολύ ευρύτερους πολεμικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που έχει παραδεχτεί καθώς επιχειρεί νέα στρατηγική έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρησή της να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Ο Ρουστάμ Μινεκάγεφ, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας (την οποία προσάρτησε το 2014) και να καταλάβει και ολόκληρη την νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των σημερινών γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.

Η Ουκρανία σχολίασε ότι τα σχόλια του ρώσου στρατηγού αποκάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες ήταν ψευδείς.

«Σταμάτησαν να το κρύβουν. Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ‘δεύτερης φάσης’ του πολέμου δεν είναι η νίκη επί των υποτιθέμενων Ναζί, αλλά απλώς η κατάληψη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας. Όπως έχουν τα πράγματα είναι ιμπεριαλισμός», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Πραγματοποιήθηκαν μεγάλης διάρκειας συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών

Ο επικεφαλής των ρώσων διαπραγματευτών επιβεβαίωσε ένα ρεπορτάζ ότι αρκετές μεγάλης διάρκειας συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα με τον επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία υπέβαλε μια νέα γραπτή πρόταση, αλλά ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι δεν την έχει δει, ούτε έχει ακούσει κάτι σχετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...