Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι σήκωσαν τα βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 – Ισοπεδώνουν τη Μαριούπολη

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας σε μια επίθεση στο λιμάνι της Μαριούπολης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οδομαχίες βρίσκονται σε εξέλιξη στην Μαριούπολη, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να την καταλάβουν πλήρως.

Οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της μεταλλουργικής επιχείρησης Illich Steel and Iron Works καθώς και στην περιοχή του λιμανιού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της να καταλάβει τις πόλεις Ρουμπεζνόγιε, Ποπάσνα και Μαριούπολη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης, Αλεξάντερ Μοτούζιανικ, την Πέμπτη 14 Απριλίου, δύο μεγάλα ρωσικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-95/-160, απογειώθηκαν από το Κράσνονταρ και κατευθύνθηκαν προς τη Μαριούπολη, όπου και τη βομβάρδισαν». «Επίσης, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τα σύγχρονης τεχνολογίας μαχητικά Tu-22M3, πλήττοντας στόχους με πυραύλους, επίσης στη Μαριούπολη», πρόσθεσε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων κοντά στο Χάρκοβο

Επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία απομάκρυνσης αμάχων στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική γενική εισαγγελία.

“Στις 14 Απριλίου, Ρώσοι στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ σε λεωφορεία απομάκρυνσης με αμάχους στην περιοχή Μπορόβα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν”, αναφέρει η ουκρανική εισαγγελία σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Έρευνα άρχισε για “παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου, σε σχέση με φόνο εκ προμελέτης”, προσθέτει.

Παράλληλα στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Βασίλιβκα, στην οποία σπίτια, ένα χασάπικο και εγκατάσταση του σιδηροδρομικού σταθμού του Ταβρίισκ υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με μήνυμα της ουκρανικής περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης στην εφαρμογή Telegram.

Στη Ρωσία περισσότερα από 20 κτίρια και ένα σχολείο υπέστησαν χθες ζημιές από τον ουκρανικό βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη δυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις ρωσικές περιφερειακές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...