Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος είναι ο μεγιστάνας, Νέλσον Πελτζ, που θα γίνει πεθερός του Μπρούκλιν Μπέκαμ

Όρους αιώνιας αγάπης δίνουν σήμερα ο γιος του Ντέιβιντ και της Βικτώρια Μπέκαμ, Μπρούκλιν, και η εκλεκτή της καρδιάς του, η κόρη του Αμερικανού αυτοδημιούργητου δισεκατομμύριούχου επιχειρηματία, Νέλσον Πελτζ, Νίκολα.

Η περιουσία του 79χρονου Νέλσον Πελτζ υπολογίζεται στο 1,7 δισ. δολάρια και ο ίδιος έχει την φήμη του σκληρού και αδίστακτου επιχειρηματία.

Γεννημένος σε εβραϊκή οικογένεια του Μπρούκλιν, παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια το 1962 και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία μετέτρεψε από μια μικρή επιχείρηση κατεψυγμένων προϊόντων στον μεγαλύτερο διανομέα της Βορειοανατολικής Αμερικής.

Στην συνέχεια έφτιαξε την μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασίας στον κόσμο, την Triangle Industries, την οποία πούλησε το 1989. Η αγοραπωλησία του απέφερε 840 εκατ. δολάρια.

Επίσης, αγόρασε την μάρκα παγωμένου τσαγιού Snapple και την αλυσίδα fast food Wendy’s, χάλασε συμφωνία για να αγοράσει Dunkin’ Donuts και εισέβαλε στον κολοσσό Heinz.

Ο Πελτζ έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει δέκα παιδιά. Η τρίτη και τελευταία σύζυγός του είναι 35 χρόνια μικρότερή του.

Το τεράστιο σπίτι τους αξίας 76 εκατ. λιρών στο Παλμ Μπιτς είναι ένα από τα πιο ακριβά στην περιοχή της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο αριθμός του τηλεφώνου του λέγεται ότι βρίσκεται μεταξύ των χιλιάδων στο «μαύρο βιβλίο» του Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο Πελτζ και ο Έπσταϊν ανήκαν σε ομάδα επενδυτών που ήθελαν να αγοράσουν το New York Magazine το 2003.

Ο μεγιστάνας είναι σταθερός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ. Εκτός από γείτονες στη Φλόριντα, ο Πελτζ υποστηρίζει και τις πολιτικές του Τραμπ: «Οι πολιτικές του, για μένα, είναι οι σωστές για την Αμερική» είχε πει.

Ωστόσο, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, είπε στο CNBC ότι «λυπάται» που ψήφισε τον Τραμπ το 2020.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...