Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού της Δούμας στο YouTube

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού στο YouTube της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο ενός μπλοκαρίσματος στη Ρωσία της πλατφόρμας βίντεο του αμερικανικού κολοσσού Google.

Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, είπε πως το μπλοκάρισμα της “Duma-TV” είναι ένα μέτρο της Ουάσινγκτον που παραβιάζει “τα δικαιώματα” των Ρώσων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να έχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης πληροφοριών», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram. “Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.”

Δημοσιογράφοι του AFP διαπίστωσαν πως ο εν λόγω λογαριασμός δεν ήταν πλέον προσβάσιμος στην πλατφόρμα σήμερα. Σύμφωνα με την Google, το κανάλι έκλεισε εξαιτίας των πρόσφατων κυρώσεων που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Η Google είναι δεσμευμένη στην τήρηση όλων των εφαρμοστέων κυρώσεων και των εμπορικών νόμων. Αν ένας λογαριασμός παραβιάζει τους Όρους Χρήσης, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που διαβίβασε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι ομάδες μας παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση για οποιαδήποτε ενημέρωση και αλλαγή», προστίθεται σε σχόλιο που εστάλη από την εταιρία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο λογαριασμός “Duma-TV” είχε περισσότερους από 145.000 χρήστες στο YouTube. Μετέδιδε απευθείας συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και συνεντεύξεις Ρώσων βουλευτών.

«Το Youtube υπέγραψε την καταδίκη του», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram, απευθύνοντας έκκληση για “ταχύτατη” μεταφορά των περιεχομένων του ΥουTube σε ρωσικές πλατφόρμες βίντεο. Τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, το ΥουTube κατηγορήθηκε από τη Μόσχα ότι μπλόκαρε λογαριασμούς φιλικών προς το Κρεμλίνο ΜΜΕ και Ρώσων αξιωματούχων.

Η ρωσική εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, επέκρινε τον Μάρτιο το Google και το YouTube για “τρομοκρατικές” δραστηριότητες προμηνύοντας ένα ενδεχόμενο μπλοκάρισμα στη Ρωσία του ιστότοπου όπως έχει κάνει με το Twitter, το Instagram και πολλά άλλα ανεξάρτητα ΜΜΕ αφότου ξεκίνησε η επίθεση η Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...