Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο «εμφάνισε» τον Σεργκέι Σοϊγκού – «Ενημέρωσε τον Πούτιν»

Άφαντος παραμένει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Και ενώ η Μόσχα μετρά απώλειες, το Κρεμλίνο αποφάσισε να… «εμφανίσει» τον εξαφανισμένο από προσώπου γης κορυφαίο υπουργό του.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το συμβούλιο ασφαλείας της Ρωσίας για την επιχείρηση στην Ουκρανία», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων IFAX, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Για να “κλείσε στόματα” σχετικά με την τύχη του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του πρακτορείου Ria, βίντεο από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλισταν ζούμαραν την εικόνα για να φάνει ο Σεργκέι Σοϊγκού, πως είναι εκεί και… ζωντανός.

Εδώ και σχεδόν 24 ώρες έχει… βουήξει ο τόπος ότι ο Σεργκέι Σοϊγκού, ο πιο σημαντικός υπουργός μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και μέρες. Η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας και έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν στις 11 Μαρτίου. Από τότε, δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση, πέρα από κάποιες… αναφορές στο όνομά του σε δελτία Τύπου, αλλά χωρίς κανείς να τον έχει δει.

Πέρα από το γεγονός πως ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, το περίεργο με την “εξαφάνιση” του Σοϊγκού είναι πως ο ίδιος είχε πάντα ιδιαίτερα καλή σχέση με τα media.

Η «εξαφάνιση» του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας συμπίπτει με τις αναφορές πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζητά υπαίτιους για το γεγονός πως η προέλαση στην Ουκρανία δεν είναι εκείνη που περίμενε και που του είχαν πει ότι θα έκαναν οι ρωσικές δυνάμεις, αφού η ουκρανική αντίσταση είχε υποτιμηθεί. Οι ρωσικές δυνάμεις, μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν κι άλλο και να βρίσκονται τώρα 55 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, ενώ το πρωί της Πέμπτης (24.03.2022) στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, έξω από τη Μαριούπολη, οι Ουκρανοί βούλιαξαν αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το πρώτο που έφτασε στην περιοχή μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σε ένα χτύπημα άκρως συμβολικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...