Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε το μαύρο κουτί του κινεζικού Boeing 737

Βρέθηκε σήμερα το μαύρο κουτί του Boeing 737 της China Eastern Airlines, που έπεσε τη Δευτέρα από τα 30.000 πόδια κατακόρυφα στο έδαφος και συνετρίβη, στέλνοντας στον θάνατο 123 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματός του.

«Ένα μαύρο κουτί της πτήσης MU5735 της China Eastern βρέθηκε στις 23 Μαρτίου» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας Λιου Λουσόνγκ.

Η ανακάλυψη έρχεται αφότου ο επικεφαλής της αεροπορικής ασφάλειας αποκάλυψε ότι οι πιλότοι δεν ανταποκρίθηκαν στις πολλαπλές κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αφού φαίνεται ότι ήταν αναίσθητοι όταν το αεροπλάνο έκανε τη θανατηφόρα βουτιά και χτύπησε στο έδαφος με ταχύτητα που υπολογίζεται στα 563 χλμ./ώρα.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει κανέναν επιζώντα, ωστόσο η σχεδόν κάθετη πτώση του αεροπλάνου προτού προκληθεί φωτιά δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελπίδες.

Δεδομένου ότι η συντριβή αφορούσε ένα αεροσκάφος αμερικανικής κατασκευής, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ είπε ότι διόρισε έναν ανώτερο ερευνητή ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας στην έρευνα που ηγείται η Κίνα.

Το συμβούλιο πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας, της Boeing και της CFM θα υπηρετήσουν ως τεχνικοί σύμβουλοι.
Τα εννέα μέλη του πληρώματος και το αεροσκάφος πληρούσαν τις απαιτήσεις πτήσης πριν από την απογείωση, δήλωσε ο Sun Shiying, πρόεδρος της εταιρείας China Eastern στην επαρχία Γιουνάν- από όπου αναχώρησε η πτήση – κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma εξακολουθεί να αποτελεί στη χώρα μας την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών crossover οχημάτων και ταυτόχρονα την ιδανική πρόταση για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στον Πειραιά τόνισε, ότι «Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα στις προκλήσεις της προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως μη τήρηση της συμφωνίας των...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια ετοιμοθάνατη γυναίκα δεν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος με μόσχευμα που της προσέφερε ο ίδιος της ο σύντροφος, επειδή συνέχιζε να πίνει ενώ βρισκόταν...