Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα βάλει όλους τους εχθρούς της στη θέση τους

Η Ρωσία προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη ότι η Μόσχα είχε τη δύναμη να βάλει στη θέση της την κατεξοχήν υπερδύναμη του κόσμου και κατηγόρησε τη Δύση ότι πυροδότησε μια άγρια ​​ρωσοφοβική συνωμοσία για να διαλύσει τη Ρωσία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκινούν την «αηδιαστική» ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει.

«Δεν θα λειτουργήσει – η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους παράτολμους εχθρούς της στη θέση τους», είπε ο Μεντβέντεφ.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι και Ασιάτες σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ηγέτες, εταιρείες και επιχειρηματίες, αποκόπτοντας τη Ρωσία από μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη,  καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία και η Ρωσία έπρεπε να αμυνθεί ενάντια στη «γενοκτονία» των ρωσόφωνων από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία λέει ότι παλεύει για την ύπαρξή της και ότι οι ισχυρισμοί του Πούτιν για γενοκτονία είναι ανοησίες. Η Δύση λέει πως οι ισχυρισμοί ότι θέλει να θέλει διαλύσει τη Ρωσία ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Η Ρωσία λέει ότι παρά τις κυρώσεις μπορεί να τα πάει καλά, χωρίς αυτό που θεωρεί μια «δόλια και παρακμιακή Δύση» υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Λέει ότι η προσπάθειά της να σφυρηλατήσει δεσμούς με τη Δύση, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, έχει πλέον τελειώσει και ότι θα αναπτύξει δεσμούς με άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...