Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Παρουσίασε νέο υπερηχητικό πύραυλο – «θα κατέστρεφε το Λονδίνο σε 5 λεπτά» [βίντεο]

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο μπορεί να εκληφθεί ως μήνυμα προς τη Δύση, που λέει για ακόμη μια φορά: «Αν εμπλακείτε στον πόλεμο, θα βιώσετε συνέπειες που δεν έχετε φανταστεί» – κάτι που έχει διαμηνύσει άλλωστε και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι TV Zvezda της Ρωσίας, το οποίο ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στο κλιπ παρουσιάζονται τα «μυστικά χαρακτηριστικά του ρωσικού υπερηχητικού πυρηνικού πυραύλου Zircon». Τα πλάνα που είναι μονταρισμένα από διάφορες λήψεις δείχνουν τον «ασταμάτητο» πύραυλο Zircon των 9 mach να εκτοξεύεται από τη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκορσκόφ», στην Λευκή Θάλασσα.

Οι Ρώσοι ειδικοί τονίζουν ότι η Δύση δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο: «Η ταχύτητα του υπερηχητικού πυραύλου Zircon είναι τόσο υψηλή, που εμποδίζει το σύστημα αεράμυνας του αντιπάλου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πρόσκρουσή του. Στην πραγματικότητα, η εκτόξευση του θα γίνει γνωστή μόνο αφού χτυπηθεί ο στόχος» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Ο πύραυλος Zircon έχει επίσης «μεταβλητή τροχιά» για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του: «Κανείς δεν θα δει την εκτόξευση του πυραύλου ή την πτήση του. Θα τον δουν μόνο όταν ο πύραυλος χτυπήσει τον στόχο», είπε και ο διοικητής της φρεγάτας, πρώτος κυβερνήτης Igor Krokhmal.

Βέβαια,  παρά το γεγονός πως το βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα, πολλοί πιστεύουν ότι χρονολογείται στον περασμένο Δεκέμβριο και πιθανώς είχε εσκεμμένα κρατηθεί για να κυκλοφορήσει αργότερα, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσει τους προπαγανδιστικούς σκοπούς της Μόσχας.

Ο πύραυλος Zircon «χαιρετίστηκε» από την κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Μόσχας ως το όπλο «επιλογής του Πούτιν» με το οποίο μπορεί να εξαφανίσει αμερικανικές πόλεις σε περίπτωση πυρηνικής σύγκρουσης. Μάλιστα όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Sun, ο Zircon «μπορεί να διαλύσει το Λονδίνο σε 5 λεπτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δώσαμε ισχυρό ρόλο στα μέλη για το ευρωψηφοδέλτιο άρα ακούσαμε περισσότερο τη δημοκρατική λειτουργία» ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος που...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες. Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...