Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τις 24 Μαρτίου με την συμμετοχή Μπάιντεν

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

“Συγκάλεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ. Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί” ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Σε αυτούς τους καιρούς δοκιμασιών, η υπερατλαντική μας δράση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου για να συζητήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο τονίζει εξάλλου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, μετά τον πολύ στενό συντονισμό μας για την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...