Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Uber εισάγει μια επιπλέον χρέωση λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων

Η Uber Technologies θα αρχίσει να χρεώνει πρόσθετες χρεώσεις στους πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 16 Μαρτίου, λόγω των αυξανόμενων τιμών στα καύσιμα των αυτοκινήτων, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η επιπλέον χρέωση κατά την παραγγελία ενός ταξί θα είναι από 0,45 $ έως 0,55 $ για κάθε ταξίδι, ενώ κατά την παραγγελία φαγητού (υπηρεσία Uber Eats) – 0,35-0,45 $. Το ποσό του τέλους θα διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία λόγω των διαφορετικών αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στην καθεμία.

Τα χρήματα που θα λαμβάνονται θα μεταφέρονται εξ ολοκλήρου στους οδηγούς και ταχυμεταφορείς, για να αντισταθμίσουν το κόστος βενζίνης τους.

Η Uber θα παρακολουθεί τη δυναμική της αύξησης της τιμής της βενζίνης για να αξιολογήσει την ανάγκη προσαρμογής της προσαύξησης στο μέλλον.

Η χρονοχρέωση είναι σταθερή για κάθε ταξίδι, ανεξαρτήτως της απόστασης. Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές του κλάδου, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο ιοι οδηγοί να προτιμούν τα σύντομα ταξίδια από τα μακρινά, γράφει η Wall Street Journal.

Τον Φεβρουάριο, το κόστος της βενζίνης ήταν 38% υψηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Η μέση τιμή ανά γαλόνι βενζίνης σημείωσε ρεκόρ την Τρίτη, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 18% σε διάστημα εννέα ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) παρουσίασαν, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, τις...