Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική κρίση – Βρετανία: Δεν κρίνουμε τη Γερμανία που δεν προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία

Διπλωματική γλώσσα χρησιμοποίησε αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις αποφάσεις της Γερμανίας, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Η Βρετανία δεν κρίνει χώρες που έχουν επιλέξει να μην προμηθεύσουν την Ουκρανία με φονικά όπλα, δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Oυάλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα ομόλογό του Κριστίν Λάμπρεχτ.

Όταν ρωτήθηκε εάν αισθάνεται ότι η Γερμανία κάνει αρκετά για να αποτρέψει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάλας απάντησε:

«Το πλεονέκτημα του να είσαι στο ΝΑΤΟ είναι ότι υπάρχουν 30 σύμμαχοι, συνεπώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία με τον δικό μας τρόπο».

«Προφανώς το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διαμορφώσει την άποψη ότι η βοήθεια με θανατηφόρο υλικό που έχει αμυντικό τακτικό χαρακτήρα είναι κάτι που χρειάζονται οι Ουκρανοί. Αλλά εμείς δεν κρίνουμε άλλες χώρες», σημείωσε.

Προειδοποίηση για σοβαρές συνέπειες προς τη Ρωσία από Σολτς και Μακρόν

Στο μεταξύ, έκκληση προς την Ρωσία, να επιλέξει την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία, απηύθυναν για μία ακόμη φορά οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι, σε αντίθετη περίπτωση, «θα υπάρξει απάντηση» και «το κόστος θα είναι υψηλό».

Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν δήλωσαν πάντως ότι παραμένουν προσηλωμένοι στον διάλογο για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουν συγκεντρωθεί (στα σύνορα της Ουκρανίας) πολλά στρατεύματα και για αυτό είναι απαραίτητο η κατάσταση να εξελιχθεί διαφορετικά από ό,τι μερικές φορές φοβόμαστε. Περιμένουμε από τη Ρωσία ουσιαστικά βήματα τα οποία θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι μια στρατιωτική επίθεση θα είχε σοβαρές συνέπειες.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βγούμε από τη σημερινή κατάσταση με διάλογο», δήλωσε ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο στην Καγκελαρία και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του κατά της παράδοσης φονικών όπλων.

‘Αφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανία να υποστηρίξει το Κίεβο σε θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει χώρα διαμετακόμισης φυσικού αερίου και ότι θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται πολιτικά και οικονομικά από τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...