Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα εκτόξευση «βαλλιστικού πυραύλου» από τη Βόρεια Κορέα

Χωρίς να έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τη δοκιμή αυτού που η Πιονγκγιάνγκ διαβεβαίωσε πως ήταν υπερηχητικός πύραυλος, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση «πυραύλου που πιστεύεται πως ήταν βαλλιστικός» προς τη θάλασσα, τα ανατολικά της χερσονήσου. Την ανακοίνωσε έκανε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε καθώς συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει τη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας.

Απογειώθηκε στις 07:27 (σ.σ. τοπική ώρα 00:27 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ. Έπεσε στη θάλασσα, έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκε πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα που «θα πιθανόν είναι βαλλιστικός».

Μερικές ώρες πριν από τη νέα δοκιμή, έξι χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, καλούσαν τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από κάθε «αποσταθεροποιητική ενέργεια» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας.

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Αλβανία κάλεσαν την Πιονγκγιάνγκ «να απόσχει από οποιαδήποτε νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια (…) και να εμπλακεί σε εποικοδομητικό διάλογο προς τον κοινό μας σκοπό να υπάρξει πλήρης αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Είναι βαθιά λυπηρό το ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους», είπε ο κ. Κισίντα σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε ο Στέφανο Σαρτίνι. Ο γνωστός Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, και για...