21/01/2022

Κορονοπάρτυ…ρεφενέ από τον Μπόρις Τζόνσον: Κάλεσε 100 άτομα εν μέσω lockdown- «Φέρτε τα δικά σας ποτά»

Οι αποκαλύψεις και οι φήμες γύρω από τα πάρτι του Μπόρις Τζόνσον το 2020, την στιγμή που η Μ. Βρετανία διένυε ακόμη ένα αυστηρό lockdown εξαιτίας της πανδημίας, δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ένα ακόμη πάρτι στον κήπο της Downing Street πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2020, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν επιβληθεί μέτρα που περιόριζαν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις στα δύο άτομα από ξεχωριστά νοικοκυριά και ενώ οι παμπ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά.

Το email αυτό επρόκειτο ουσιαστικά για μια πρόσκληση, που φέρεται να εστάλη από τον προσωπικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Μάρτιν Ρέινολντς σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους της Downing Street, στους οποίους δόθηκε η οδηγία να φέρουν τα δικά τους ποτά στην εκδήλωση, εάν ήθελαν να συμμετάσχουν.

«Μετά από μια απίστευτα πολυάσχολη περίοδο, θα ήταν ωραίο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπέροχο καιρό και να πιείτε μερικά ποτά – τηρώντας τις αποστάσεις- στον κήπο του Νο 10 απόψε το βράδυ», έγραφε ο Ρέινολντς στο email. «Παρακαλώ ελάτε μαζί μας από τις 6 το απόγευμα και φέρτε το δικό σας ποτό!»

Περίπου 40 μέλη του προσωπικού μαζεύτηκαν τελικά στον κήπο για το πάρτι, συμπεριλαμβανομένου του Τζόνσον και της συζύγου του Κάρι, σύμφωνα με το ITV.

Η πρωθυπουργία του Τζόνσον αμαυρώθηκε από πολλές κατηγορίες για παραβιάσεις του lockdown που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, συμπεριλαμβανομένων άλλων συγκεντρώσεων στον κήπο στην κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ και ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι, αλλά και του πάρτυ στον κήπο που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα από το ITV.

Μια έρευνα, που διατάχθηκε από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τουλάχιστον πέντε πάρτι που διοργανώθηκαν σε κυβερνητικά κτήρια πέρυσι, κατά τη διάρκεια του lockdown.

«Μπορώ να καταλάβω την πληγή που θα έχουν προκαλέσει αυτές οι αναφορές, αυτοί οι ισχυρισμοί, ιδιαίτερα σε όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Αλλά πρέπει να δώσουμε χώρο για να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα».