Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Απεσταλμένος της Corriere della Sera: Ξεσκεπάζεται η τρομακτική άσκηση εξουσίας του Ερντογάν

Αναλυτική αναφορά στην Τουρκία, σε άκρως επικριτικό τόνο και περιεχόμενο, κάνει σε σχόλιό του ο Αντόνιο Φεράρι, γνωστός αναλυτής και απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

«Τα τόσα βίντεο και οι ειδήσεις που πολλοί θαρραλέοι Τούρκοι μου στέλνουν, είναι πραγματικά τρομακτικά. Η χώρα αυτή, που ανέκαθεν αγαπούσα, έχει γίνει μια απέραντη φυλακή, προθάλαμος πιθανότατου θανάτου. Όποιος φυλακίζεται, πέρα από την κάθε είδους βίαιη μεταχείριση, ωθείται σε αυτοκτονία», γράφει ο Φεράρι.

Ο Ιταλός πολύπειρος δημοσιογράφος αναφέρεται σε «ξεπούλημα τουρκικών εκτάσεων για να πλουτίσει ένας μόνον αφέντης», σε «τηλεφώνημα του Ερντογάν στον γιό του, με το οποίο του ζήτησε να εξαφανίσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια, αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών», και σε μια «χωρίς αίσθηση του μέτρου εξωτερική πολιτική».

Ο Φεράρι πληροφορεί τους Ιταλούς ότι «δικαστικοί που καταφέρνουν να μην καταλήξουν στη φυλακή, το σκάνε για να σωθούν», και ότι μέχρι τις αρχές του 2021, 597.738 άνθρωποι συνελήφθησαν, με εντολή του Ερντογάν, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία». Κάτι που μετέτρεψε τη χώρα αυτή σε «ένα τρομακτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης» και «ώθησε την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να καταγγείλει το “Πρόβλημα Δικαιοσύνης”, που υπάρχει στην Τουρκία».

«Στην αρχή, είχα πιστέψει και εγώ στις μεταρρυθμιστικές διακηρύξεις του Ερντογάν, όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και μόλις κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά ήταν μια αυταπάτη», γράφει ο αναλυτής της Corriere, o οποίος του έχει πάρει τέσσερις συνεντεύξεις.

«Το βρώμικο παιχνίδι του τη νύχτα της υποτιθέμενης απόπειρας πραξικοπήματος υπερέβη κάθε όριο. Κατάφερα να ανακαλύψω -βέβαια όχι από το κινητό μου που ήταν υπό παρακολούθηση- ότι ο Ερντογάν βρισκόταν σε διακοπές, και όχι μέσα σε αεροσκάφος, για να ζητήσει δήθεν πολιτικό άσυλο σε Ευρωπαίους ηγέτες», υπογραμμίζει ο Αντόνιο Φεράρι.

«Για τη δημοσιογραφική αυτή επιτυχία, έπαιξα όλα τα χαρτιά της αξιοπιστίας μου. Και δεν θα το έκανα ποτέ, αν η αποκλειστικότητα αυτή δεν είχε στέρεες βάσεις», γράφει ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος. Και καταλήγει: «Από εκείνη τη στιγμή, για μένα ο Ερντογάν μετατράπηκε σχεδόν σε εγκληματίας. Σήμερα θα έβγαζα και το σχεδόν. Στην Τουρκία μπορεί να συμβεί ό,τι χειρότερο. Και η Ευρώπη, που της πουλάει όπλα, θα έπρεπε να αισθανθεί ντροπή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...