21/01/2022

Γαλλία: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν με λάσπη σε πολιτικό του κόμματος του Μακρόν

Επίθεση από αντιεμβολιαστές δέχτηκε ο Στεφάν Κλερό, μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, σε διαδήλωση κατά του υγειονομικού πάσου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή και όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί του πετούσαν λάσπες έξω από το σπίτι του. Η Γαλλία «βράζει» με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που στριμώχνει τους μη εμβολιασμένους, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη και αναγκάζοντάς τους τελικά να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Κλερό είναι βουλευτής των Σαιν-Πιερ και Μικελόν, ενός συμπλέγματος νησίδων στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται κοντά στην καναδική επαρχία Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ και αποτελούν γαλλική εδαφική επικράτεια.

«Προφανώς και θα κινηθώ νομικά. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας μέσω του ταχυδρομείου. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε στο France Info ο Κλερό.

Η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών, Ανίκ Ζιραρντέν, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Κλερό. «Η επίθεση στον Στεφάν Κλερό έξω από το ίδιο του το σπίτι στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του υγειονομικού πάσου είναι απολύτως απαράδεκτη. Οι εικόνες είναι εντελώς σοκαριστικές», έγραψε η υπουργός.