28/01/2022

Συνέλαβαν δολοφόνο που διέφευγε για 20 χρόνια επειδή δεν φορούσε μάσκα

Αστυνομικοί από το Bielany της Βαρσοβίας συνέλαβαν έναν 45χρονο που έπρεπε να εκτίσει ποινή 25 ετών για δολοφονία πριν από 20 χρόνια, ενημέρωσε μια εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Αστυνομίας της Περιφέρειας της Βαρσοβίας, Αρχιεπιθεωρητής της Αστυνομίας Ελβίρα Κοζλόφσκα. Ένας άνδρας σταμάτησε μπροστά σε ένα κατάστημα ενώ υπήρχε έλεγχος για τους περιορισμούς σχετικά με την κάλυψη του στόματος και της μύτης του με μάσκα.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες μπροστά σε ένα από τα καταστήματα στην οδό Broniewskiego στη Βαρσοβία. Κατά τον έλεγχο της υποχρέωσης χρήσης μάσκας, οι αξιωματούχοι της περιοχής από το Bielany ζήτησαν την αστυνομική ταυτότητα από έναν 45χρονο άντρα. “Ο άνδρας ήταν καταζητούμενος από το περιφερειακό δικαστήριο για φόνο πριν από 20 χρόνια” – τόνισε ο Αρχιεπιθεωρητής Ελβίρα Κοζλόφσκα. “Τον πήγαν στη φυλακή, όπου θα περάσει 25 χρόνια” – είπε η αστυνομικός.

Σημείωσε ότι οι αστυνομικοί ελέγχουν συνεχώς τα μέρη όπου κρύβονται άτομα από το δικαστικό σύστημα. “Η σύλληψη του καταζητούμενου είναι μια επιβεβαίωση ότι η απόκρυψη από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν απαλλάσσει ποτέ από την ευθύνη για παράβαση του νόμου”, πρόσθεσε.