Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στην Αυστραλία: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εμβόλια

Ένας άνδρας από την Αυστραλία υπέστη απειλητικά για τη ζωή του τραύματα, αφού αυτοπυρπολήθηκε δημόσια, διαμαρτυρόμενος για την εντολή εμβολιασμού που εκδόθηκε στην πολιτεία της Βικτόρια.

Η φρικτή αυτοπυρπόληση έλαβε χώρα στο προάστιο του Ρίτσμοντ της Μελβούρνης το Σάββατο, δηλαδή  την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ , με μάρτυρες να αναφέρουν ότι ένας άγνωστος άνδρας εμποτίστηκε με βενζίνη και έβαλε στον εαυτό του φωτιά, φωνάζοντας συνθήματα κατά των υγειονομικών μέτρων.

«Το δέρμα του έκαιγε. Φλεγόταν», είπε ένας μάρτυρας  στην εφημερίδα Herald Sun της Μελβούρνης. «Έμοιαζε τύφλα στο μεθύσι και ωρυόταν κατά των εμβολίων».

Το αποτέλεσμα της φρικιαστικής πράξης φέρεται να καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο ένας μάρτυρας ακούγεται να λέει ότι ο άνδρας «μόλις ανατίναξε το γα….νο αυτοκίνητό του» καθώς στο βάθος ακούγονται τα κλάματα των τρομοκρατημένων περαστικών. Στο βάθος του δρόμου φαίνεται η πυρκαγιά.

Ένας άλλος μάρτυρας που έτρωγε σε ένα κοντινό εστιατόριο, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είπε ότι μπορούσε να ακούσει τον άνδρα να ουρλιάζει «όχι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού!» και τον είδε να «πετάει βιβλία», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια «έριξε γκάζι στον εαυτό του και στο αυτοκίνητό του. Ήταν επίτηδες».

Ενώ αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον άνδρα και να σβήσουν τις φλόγες, η πολιτειακή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, ενώ ένας εκπρόσωπος της μονάδας είπε ότι ήταν σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Εκτός από μια σειρά από lockdown, η πολιτεία την Βικτόρια έχει επιβάλει μια σειρά από σαρωτικές εντολές με στόχο να ανακόψει την εξάπλωση του Covid-19, μεταξύ των οποίων μια εντολή εμβολιασμού που επηρεάζει ένα μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού της, καθώς και Σύστημα «υγειονομικού πάσο» που απαγορεύει την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους για τους μη ανοσοποιημένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...