Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θύμα απαγωγής ξαναβρήκε την μητέρα του 33 χρόνια μετά χάρη σε «χάρτη» που σχεδίασε από μνήμης

Κίνα: Ένας άνδρας 37 ετών, που απήχθη από κύκλωμα εμπορίας παιδιών όταν ήταν μόλις 4 ετών, κατάφερε 33 χρόνια μετά να ξαναβρεί την μητέρα του, χάρη στις αναμνήσεις του από τη γενέτειρά του που παρέμεναν ζωντανές στην μνήμη του, όλον αυτό τον καιρό.

Ο Li Jingwei κατάφερε να σκιτσάρει από μνήμης τον τόπο όπου γεννήθηκε και, με τη βοήθεια χρηστών του διαδικτύου, να ξαναβρεί το μέρος και την μητέρα του την Πρωτοχρονιά του 2022. Ο 37χρονος είχε ανεβάσει τον «χάρτη» του στο ίντερνετ, γράφοντας: «Είμαι ένα παιδί που ψάχνει το σπίτι του, από το οποίο με πήρε ένας φαλακρός γείτονας το 1989, όταν ήμουν περίπου τεσσάρων ετών».

Όλο αυτό το διάστημα, ο Li βρισκόταν σε απόσταση 1.800 χιλιομέτρων από την οικογένειά του.

Ο Li είχε δημιουργήσει το σκίτσο του λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, χιλιάδες χρήστες του κινεζικού TikTok, του Douyin, είδαν τον «χάρτη» αυτόν στο διαδίκτυο. Η εικόνα είχε πολλές και συγκεκριμένες λεπτομέρειες: Μια λίμνη, πολλά αγροκτήματα, ένα σχολείο και ένα δάσος από μπαμπού, που τελικά αναγνωρίστηκαν ως το ορεινό χωριό Ζαοτόνγκ της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα.

Κίνα

Στο χωριό αυτό υπήρχε επίσης μια γυναίκα που αναζητούσε επί σειράς ετών τον εξαφανισμένο της γιο.

Ο Li Jingwei κατάφερε να επιστρέψει στο χωριό του και την μητέρα του την 1η Ιανουαρίου του 2022. Πιο πριν, είχε μιλήσει με την μητέρα του μέσω βιντεοκλήσης, με εκείνη να του περιγράφει με λεπτομέρεια το πώς ο ίδιος είχε αποκτήσει μια ουλή που έχει ακόμα στο πηγούνι του, όταν μικρούλης έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Βίντεο από την στιγμή της επανένωσης των δυο τους δείχνουν τον Li να αφαιρεί προσεκτικά την μάσκα του, κοιτώντας εξεταστικά το πρόσωπο της μητέρας του, προτού ξεσπάσει σε κλάματα και την αγκαλιάσει.

Ο 37χρονος Li, ο οποίος έχει επίσης γυναίκα και παιδιά στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, είπε ότι βρήκε το κουράγιο να ξεκινήσει την «εκστρατεία» ανεύρεσης της μητέρας του, εμπνευσμένος από το αίσιο τέλος δύο παρόμοιων υποθέσεων απαγωγής παιδιών στην Κίνα.

Τον περασμένο Ιούλιο, ένας άνδρας ονόματι Guo Gangtang κατάφερε να επανενωθεί με τον γιο του, 24 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...