Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου ένας στους δέκα Λονδρέζους είχε μολυνθεί με κορωνοϊό ως την προηγούμενη Κυριακή

Περίπου ένα στους δέκα Λονδρέζους είναι πιθανό να είχε μολυνθεί από την COVID-19 έως την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με νέες επίσημες εκτιμήσεις που υπογραμμίζουν την αδιάκοπη προέλαση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Ημερήσιες εκτιμήσεις βάσει μοντέλων του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (ONS) έδειξαν πως περίπου το 9,5% των Λονδρέζων είχαν COVID-19 έως την Κυριακή.

Χθες η Βρετανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων από κορωνοϊό, καθώς η παραλλαγή Όμικρον σαρώνει όλη τη χώρα, με τον ημερήσιο απολογισμό να φθάνει τις 119.789 από 106.122 μία ημέρα νωρίτερα.

Τα μοντέλα του ONS δείχνουν πως άλλοι 600.000 άνθρωποι στην Αγγλία μολύνθηκαν από COVID σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως την Κυριακή, με αποτέλεσμα οι μολύνσεις να ξεπεράσουν το όριο των δύο εκατομμυρίων. Κατά συνέπεια η αναλογία μόλυνσης στην Αγγλία είναι ένας στους 25 ανθρώπους από έναν στους 40 στις 14 Δεκεμβρίου.

Η επίπτωση αυξήθηκε σε όλα τα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, δείχνουν τα στοιχεία, με τη Σκωτία να εμφανίζει τη χαμηλότερη αναλογία μολύνσεων — ένας στους 65 ανθρώπους.

Πολλές βιομηχανίες και δίκτυα μεταφορών προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αντιμέτωπα με ελλείψεις προσωπικού καθώς οι ασθενείς εργαζόμενοι αυτοαπομονώνονται, ενώ τα νοσοκομεία στη Βρετανία προειδοποίησαν για τον κίνδυνο επιπτώσεων στην ασφάλεια των ασθενών.

Η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον έχει προκαλέσει μια αύξηση των μολύνσεων στη Βρετανία τις τελευταίες επτά ημέρες, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τις 676.165, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...