Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στην Καταλονία

Η ισπανική δικαιοσύνη ενέκρινε σήμερα την επιβολή νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας της Καταλονίας (βορειοανατολική Ισπανία) για να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων της Covid-19.

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Καταλονίας (TSJC) ανακοίνωσε πως εγκρίνει «τα μέτρα που ζητήθηκαν» από την καταλανική κυβέρνηση, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης το κλείσιμο των ντισκοτέκ και τον περιορισμό των ιδιωτικών συναντήσεων στα 10 άτομα το πολύ.

Καθώς το μέτρο πλήττει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, η αυτόνομη κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας είναι οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, χρειάστηκε να ζητήσει το πράσινο φως της δικαιοσύνης για να μπορέσει να επιβάλει αυτή την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 01:00 ως τις 06:00 το πρωί σε όλες τις πόλεις με περισσότερους από 10.000 κατοίκους στις οποίες η επίπτωση ξεπερνά τα 250 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, δηλαδή πρακτικά αυτή τη στιγμή σε όλες.

Οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύσουν από απόψε και θα έχουν αρχική διάρκεια 15 ημερών σε μια από τις πιο πολυάνθρωπες και πιο τουριστικές περιφέρειες της Ισπανίας.

Αυτή η δικαστική απόφαση ανακοινώθηκε ενώ η κεντρική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα το πρωί διάταγμα που καθιστά και πάλι υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα, η οποία κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ 60.041 κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αύριο, Παρασκευή, και την οποία η κυβέρνηση θέλει «προσωρινή», δεν θα αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες ούτε τους ανθρώπους που είναι μόνοι -ή περιβάλλονται από πρόσωπα του σπιτιού τους- «σε ένα φυσικό χώρο», όπως «το βουνό ή η παραλία», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...