Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πυρά του πολεμικού Ναυτικού κατά drones «αγνώστου ταυτότητας»

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν άγνωστα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνια. Κατά τον Ιούλιο του 2019, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φέρεται να «μαστιζόταν» από μυστήρια σμήνη drone που παρενοχλούσαν πλοία στο αρχιπέλαγος των Νήσων του Καναλιού κοντά στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έγγραφα ημερολογίου πλοίων που δημοσιεύθηκαν μέσω αιτήματος για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOI).

Σύμφωνα με το έντυπο The Drive που δημοσίευσε τα έγγραφα, στις 20 Ιουλίου 2019, το αντιτορπιλικό USS Russell, έριξε πέντε βολές στα drones, τα οποία, όπως ισχυρίζεται το The Drive, μπορούσαν να πετάξουν για 100 ναυτικά μίλια με ταχύτητα έως και 45 μιλίων την ώρα.

Δύο ημέρες αργότερα, για να προστατεύσουν το USS Russell, αξιωματούχοι του ναυτικού των ΗΠΑ ανέπτυξαν την αποκαλούμενη ομάδα «ghostbusters», η οποία αντιμετωπίζει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) παρεμποδίζοντας ραδιοφωνικές συχνότητες. 10 ημέρες μετά το αρχικό συμβάν, το ημερολόγιο πλοίων του USS Russell, το οποίο είχε υποστεί βαριά επεξεργασία, ανέφερε ότι ένα άλλο σμήνος προσέγγισε το σκάφος, αναγκάζοντας μια άλλη ομάδα «ghostbusters» να αναπτυχθεί στην περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από το The Drive διαπίστωσαν ότι ένας ανώνυμος ναύαρχος είχε επιβιβαστεί στο USS Russell στις 22 Ιουλίου 2019 και έφυγε από το σκάφος μέρες αργότερα, στις 31 Ιουλίου. Δεν είναι σαφές εάν η άφιξη και η επακόλουθη αναχώρησή τους συνδέονταν με τα περιστατικά που σημειώθηκαν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Πολεμικό Ναυτικό ερευνούσε ήδη ανησυχίες για drones κοντά σε σκάφη, έχοντας εντοπίσει drones στις 14 Ιουλίου 2019, με τις σχετικές αναφορές να διαβιβάζονται στον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων τέσσερις ημέρες αργότερα. Αυτή η έρευνα απέτυχε να προσδιορίσει το είδος των drones πίσω από αυτό το περιστατικό ή ποιος ήταν υπεύθυνος.

Τα προβλήματα του USS Russell αντιμετώπισαν και άλλα σκάφη στην περιοχή περίπου την ίδια εποχή. Τα USS Rafael Peralta, USS John Finn και USS Kidd ανέφεραν δραστηριότητα UAV ή ήρθαν σε επαφή με drones κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Τα «Νησιά του Καναλιού» της Καλιφόρνια χρησιμοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ως «στέγη» για τη ναυτική βάση Coronado, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή ευαίσθητων εκπαιδευτικών επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...