Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δικαστήριο επαναφέρει την εντολή εμβολιασμού για τους υγειονομικούς

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο επανέφερε την Τετάρτη σε 26 πολιτείες των ΗΠΑ μια εντολή για τον COVID-19 που εκδόθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία απαιτεί από εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν, εάν εργάζονται σε εγκαταστάσεις που λαμβάνουν ομοσπονδιακά δολάρια.

Σε μια σπάνια νίκη για τη στρατηγική του Μπάιντεν για την πανδημία, μια ομάδα τριών δικαστών του 5ου Περιφερειακού Εφετείου των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη αποφάσισε ότι ένα κατώτερο δικαστήριο είχε την εξουσία να μπλοκάρει την εντολή, μόνο στις 14 πολιτείες που είχαν κάνει μήνυση και ότι ήταν λάθος να επιβάλει πανεθνική διαταγή αναστολής του νόμου.

Η εντολή της διοίκησης Μπάιντεν απαιτεί από τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να εμβολιάσουν το προσωπικό τους κατά του κορωνοϊού ή να χάσουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Οι 14 πολιτείες στις οποίες ισχύει ακόμα η αναστολή του νόμου είναι: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Τζόρτζια, Αϊντάχο, Ιντιάνα, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μοντάνα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Γιούτα και Δυτική Βιρτζίνια.

Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η εντολή θα σώζει δυνητικά χιλιάδες ζωές κάθε μήνα, με τα κρούσματα και τους θανάτους COVID-19 να αναμένεται να αυξηθούν με την έναρξη του χειμώνα και την άφιξη της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον.

Τον Νοέμβριο, το ίδιο εφετείο είχε μπλοκάρει μια άλλη εντολή της κυβέρνησης, που αφορούσε τα εμβόλια και τα τεστ στους χώρους εργασίας, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι. Η αναστολή και αυτής της εντολής εξετάζεται επίσης ξανά, από ένα άλλο εφετείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...