Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έκκληση Ντράγκι για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη διαχείριση του μεταναστευτικού

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια ενιαία και ανθρώπινη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνεδρίαση του ιταλικού Κοινοβουλίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, το πρωί της Τετάρτης, πληροφόρησε το Κοινοβούλιο για τις θέσεις της χώρας του εν όψει της αυριανής ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε:

«Πρόκειται για θέμα που η Ιταλία θέτει με μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα συνεχίσουμε να ζητούμε μια αλληλέγγυα, ενιαία, ανθρώπινη και ασφαλή διαχείριση του προβλήματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των αξιών της, όπως την παρότρυνε να κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος. Χρειάζεται μια σαφής δέσμευση της ΕΕ υπέρ των ανθρωπιστικών διαδρομών, πρέπει να ενισχυθούν οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης, αλλά και να υπάρξει κοινή και αποτελεσματική διαχείριση των επαναπατρισμών».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία κορωνοϊού, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι «πάνω από το 85% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχει λάβει και τις δύο δόσεις και περίπου το 20% την τρίτη». «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά φτάνουμε στα Χριστούγεννα πιο ασφαλείς και με περισσότερα αποτελεσματικά μέσα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξήγησε πως «η κυβέρνησή του αποφάσισε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι την 31η Μαρτίου, προκειμένου να έχει στη διάθεσή της όλα τα αναγκαία μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης».

Σε σχέση, τέλος, με την αύξηση του κόστους ενέργειας, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός προέβλεψε ότι η όλη κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί, σε έναν βαθμό, εντός του επόμενου έτους και υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του διέθεσε ήδη 4 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά νοικοκυριών, ενώ το 2022 πρόκειται να διατεθούν άλλα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...