Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Βρετανία: Κόβουν τα αυτιά των σκύλων τους- Νέα επικίνδυνη διαδικτυακή μόδα

Μια νέα, θλιβερή τάση κάνει την εμφάνισή της στο Ηνωμένο Βασίλειο- ενδεχομένως και αλλού. Θέλοντας να συμμορφωθούν με τις επιταγές των social media, που αναδεικνύουν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, ακόμα και…για τα σκυλιά, ορισμένοι εκτροφείς σκύλων ακρωτηριάζουν επίτηδες τα αυτιά των τετράποδων.

Η διαδικασία είναι παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πλαστά διαβατήρια για κατοικίδια για να υπονοήσουν ότι έγινε στο εξωτερικό, αναφέρει το BBC. Κατά τη διάρκεια σχετικής έρευνάς του, το κανάλι ήρθε σε επαφή με έναν εκτροφέα σκύλων, ο οποίος προσφέρθηκε να πουλήσει μυστικά σε έναν ρεπόρτερ ένα κουτάβι για 13.000 λίρες και μίλησε για «κούρεμα» των αυτιών του σκύλου, μια πρακτική που απαγορεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει του νόμου περί προστασίας των ζώων.

Η Paula Boyden, από τη φιλοζωική οργάνωση Dogs Trust, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως δικαιολογία» για την πρακτική, η οποία μπορεί να αφήσει τα σκυλιά με προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.

«Μερικά ζώα στη συνέχεια αναπτύσσουν μολύνσεις ή δεν τους αρέσει να αγγίζουν τα αυτιά τους οι άνθρωποι», είπε.

«Έχουμε δει επίσης προβλήματα συμπεριφοράς, επειδή τα σκυλιά επικοινωνούν με τα αυτιά τους και χωρίς αυτά μπορεί να δυσκολεύονται να το κάνουν με τους ιδιοκτήτες τους, ή άλλα σκυλιά».

Το BBC εντόπισε έναν αριθμό κτηνοτρόφων που δημοσιεύουν εικόνες σκύλων με κομμένα αυτιά στο διαδίκτυο. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με πολλούς εκτροφείς που προτίθενται να πουλήσουν στον κόσμο σκυλιά, με τα αυτιά τους κομμένα.

«Ένας άλλος τύπος το τακτοποιεί, φέρνει πίσω τα χαρτιά… αν σε ρωτήσει κανείς, πες ότι το αγόρασες έτσι, από έναν Ιρλανδό. Ήρθε από την Ευρώπη και αυτό είναι το μόνο που ξέρεις», είπε ένας εκτροφέας στους δημοσιογράφους, που παρίσταναν τους υποψήφιους αγοραστές.

«Όλα τα σκυλιά μου τα έχει κάνει αυτός. Αν τα “κουρέψεις” στη σωστή ηλικία, το αποτέλεσμα παίρνει 10 στα 10», είπε.

Η Vanessa Waddon, από το ίδρυμα διάσωσης σκύλων Hope, φροντίζει κουτάβια που έχουν ακρωτηριαστεί και έπειτα κατασχεθεί από τους εκτροφείς τους. Η Waddon εξήγησε ότι τα κουτάβια αξίζουν έως και 1.500 λίρες παραπάνω, εάν έχουν κομμένα αυτιά.

Η διασώστρια εξήγησε στο BBC ότι η επικίνδυνη αυτή μόδα ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διάφορες διασημότητες ανεβάζουν φωτογραφίες με τα ακρωτηριασμένα τους κατοικίδια. Η Waddon θεωρεί ότι ο απλός κόσμος δυστυχώς επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις δημοσιεύσεις.

«Όποτε οι διάσημοι δημοσιεύουν πράγματα στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι αναπόφευκτα σκέφτονται “α, αυτό φαίνεται ωραίο, ίσως αποκτήσω ένα τέτοιο”», είπε.

Στην Μ. Βρετανία έχει προταθεί μια τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, η οποία θα απαγορεύει την εισαγωγή κουταβιών με κομμένα αυτιά, ή κουταβιών που είναι μικρότερα των 6 μηνών σε ηλικία. Αλλά η κ. Boyden είπε ότι εάν το συνοριακό προσωπικό δεν ελέγχει τα εισαγόμενα σκυλιά, ο νόμος δεν θα λειτουργήσει.

«Μια απαγόρευση εισαγωγής είναι ευπρόσδεκτη, αλλά ένας νόμος είναι τόσο καλός όσο και η επιβολή του και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι πόροι θα είναι διαθέσιμοι για τον σχετικό έλεγχο», είπε.

Η κ. Waddon προσέθεσε: «Συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς αξιωματικούς επιβολής, απλώς δεν έχουν τους πόρους για να διερευνήσουν όλες τις περιπτώσεις που τους έχουν αναφερθεί. Μπορεί να έχουμε την καλύτερη νομοθεσία, αλλά αν δεν εφαρμοστεί, δεν πρόκειται ποτέ να είναι πλήρως αποτελεσματική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λεωφορεία των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

«Οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση. Η ΝΔ εστιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Η πεζοπορία μίας τουρίστριας σε φαράγγι της Κρήτης, ήταν απρόβλεπτη καθώς τραυματίστηκε και χρειάστηκε να συνδράμουν οι αρχές για την διάσωσή της. Όλα συνέβησαν...