Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κεντάκι: «Σαρώθηκε» από ανεμοστρόβιλο η αμερικανική Πολιτεία- Τουλάχιστον 80 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν ολόκληρες πόλεις στο Κεντάκι είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 100, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας των ΗΠΑ, καθώς η ελπίδα να βρεθούν επιζώντες εξασθενεί.

Ο Andy Beshear είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος  υπήρξε ο πιο καταστροφικός στην ιστορία της πολιτείας, με τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένους θανάτους. «Οτιδήποτε βρέθηκε στο διάβα του ανεμοστρόβιλου δε στέκεται όρθιο πια», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.

Δεκατέσσερις θάνατοι έχουν αναφερθεί σε τέσσερις άλλες πολιτείες.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε μια μεγάλη «ομοσπονδιακή» κρίση στο Κεντάκι και διέταξε να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Τα σωστικά συνεργεία που μετέβησαν στην πολιτεία ψάχνουν  στα συντρίμμια για να βρουν επιζώντες, ενώ άλλες ομάδες μοιράζουν πόσιμο νερό και γεννήτριες στους κατοίκους. Περισσότερα από 300 μέλη της Εθνικής Φρουράς πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στο Κεντάκι και απομάκρυναν συντρίμμια.

«Ελπίζουμε ακόμα, καθώς προχωράμε, ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα βρούμε περισσότερους ανθρώπους», είπε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Μέιφιλντ, μια από τις σκληρότερα πληγείσες.

Ωστόσο, κανείς δεν βρέθηκε ζωντανός από το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ. Beshear είπε ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε περιουσίες σε όλο τη διαδρομή των 365 χιλιομέτρων που κάλυψε. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη σαφής.

Στο Μέιφιλντ, ο πυροσβεστικός σταθμός και το δημαρχείο ισοπεδώθηκαν. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τζάμι σε κανένα όχημα ή ακίνητο που υπάρχει στην πόλη, που να μην έχει θρυμματιστεί», είπε η δήμαρχος Κάθι Στιούαρτ.

Οκτώ θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σε ένα εργοστάσιο κεριών, που χτυπήθηκε όταν πιστεύεται ότι βρίσκονταν εντός του 110 υπάλληλοι, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Άλλα οκτώ άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...