Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός – Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο μελλοντικός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για την αναχαίτιση της πανδημίας της Covid-19 δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του μελλοντικού Σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου, ο Σολτς δήλωσε πως στηρίζει την επιβολή σχετικού μέτρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και των επικεφαλής των 16 γερμανικών κρατιδίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της Covid.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ίδιος ανέφερε πως «αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας [Μπούντεσταγκ], από όλα τα κόμματα».

Στο πλαίσιο των μέτρων μέτρων εξετάζεται κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει μέχρι τώρα τη ριζοσπαστική επιλογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποία υιοθέτησε προ ημερών η γειτονική της Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Ωστόσο, η υγειονομική κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με το ποσοστό συχνότητας εμφάνισης των κρουσμάτων να είναι σήμερα 452,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Η εκστρατεία εμβολιασμού επέτρεψε μέχρι σήμερα τον πλήρη εμβολιασμό σχεδόν 57 εκατομμυρίων ανθρώπων (68,5%).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...