Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία

Ξενύχτησαν χθες στο Βερολίνο οι ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στη συμφωνία συνασπισμού κυβέρνησης, την οποία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα στις 16.00, ώρα Ελλάδος.

Παρούσα στις χθεσινές συνομιλίες ήταν και η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με την εφημερίδα «Bild» να επισημαίνει ότι, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν και η κρίση του κορωνοϊού και συγκεκριμένα η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ένα ζήτημα που διχάζει πολιτικούς και επιστήμονες.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post», το θέμα της πανδημίας επιτάχυνε τις συνομιλίες των τριών κομμάτων για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης στη μετά Μέρκελ εποχή.

Ποιοι θα αναλάβουν τα κρίσιμα υπουργεία στη νέα κυβέρνηση;

Σύμφωνα με τη Bild, νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κριστιάν Λίντνερ.

Εκτός από τον Όλαφ Σολτς που θα αναλάβει την Καγκελαρία της Γερμανίας, ως διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ, ένα είναι σίγουρο: ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κριστιάν Λίντνερ θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών.

Οι «Πράσινοι» θα λάβουν συνολικά πέντε υπουργεία, οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» 4 και τα υπόλοιπα περνούν στα «χέρια» του πρώτου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, το κόμμα των Πρασίνων θα λάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερ- υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης , Φόλκερ Βίσινγκ.

Αν και το χαρτοφυλάκιο επιθυμούσαν διακαώς οι Πράσινοι και συγκεκριμένα ο Αντον Χοφράιτερ, τελικά περνάει στα «χέρια» του FDP.

Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει το SPD, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών οι Πράσινοι .

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η σταρ των «Πρασίνων», Αναλένα Μπέρμποκ ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...