Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW εκπαιδεύει οδηγούς VIP με σενάρια που παραπέμπουν σε ένοπλη επίθεση

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ειδικές λειτουργίες σχετικές με την ασφάλεια, στην καθημερινή χρήση. Αυτά διδάσκονται στα μαθήματα Εκπαίδευσης Οδήγησης Οχημάτων Προστασίας της BMW.

Με το τρέχον χαρτοφυλάκιο οχημάτων ειδικής προστασίας και τα εντατικά μαθήματα οδήγησης υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, η BMW έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη γκάμα εξατομικευμένων προϊόντων ασφαλείας από μία μόνο πηγή. Τα προγράμματα εκπαίδευσης έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στον χειρισμό οχημάτων ειδικής προστασίας, ώστε να είναι βέλτιστα προετοιμασμένοι για ακραίες καταστάσεις.

Ένα από τα πιο φημισμένα κέντρα δοκιμών και ελέγχου για την ασφάλεια των οχημάτων στην Ευρώπη είναι το κέντρο εκπαίδευσης στο Groß Dölln κοντά στο Βερολίνο, το οποίο παρέχει το ιδανικό περιβάλλον. Το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο οποίο οι αρχές εκπαιδεύουν επίσης το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο οδήγησης το 2002.

Από τότε, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για θεωρητικά μαθήματα και ασκήσεις οδήγησης οχημάτων ειδικής προστασίας της BMW. Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Οδήγησης Οχημάτων Προστασίας της BMW ολοκληρώνεται σε δύο στάδια και απευθύνεται σε επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβατών τους. Οι εκπαιδευτές της BMW διδάσκουν τις βασικές αρχές των νόμων της φυσικής κατά την οδήγηση και τις κύριες τεχνικές οδήγησης.

Επίσης, προσφέρουν τις γνώσεις που σχετίζονται με την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν που θα τους βοηθήσουν να πράξουν τα δέοντα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις. Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να δοκιμάζουν και να βελτιώνουν τις οδηγικές τους ικανότητες σε ρεαλιστικά σενάρια, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες – όπως σε καταστάσεις διαφυγής.

Με μέγιστο αριθμό οκτώ συμμετεχόντων ανά ομάδα και δύο επιβάτες ανά όχημα, εξασφαλίζεται μια εντατική και εξατομικευμένη εμπειρία μάθησης. Η διήμερη βασική εκπαίδευση εστιάζει στις βασικές τεχνικές οδήγησης με οχήματα ειδικής προστασίας. Λόγω της θωράκισής τους και του σχετικού πρόσθετου βάρους, τα οχήματα αυτά έχουν μια συγκεκριμένη οδηγική συμπεριφορά που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον χειρισμό τους.

Η εκπαίδευση της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει διάφορες οδηγικές καταστάσεις, όπως πέδηση έκτακτης ανάγκης, ελιγμούς αποφυγής, καθώς και ασκήσεις στο σκοτάδι. Το πρόγραμμα νυχτερινής εκπαίδευσης περιλαμβάνει ελιγμούς πέδησης και αποφυγής σε μια πίστα σλάλομ, με εναλλαγή μεταξύ φώτων μεγάλης σκάλας, μεσαίας σκάλας και φώτων στάθμευσης. Για να βελτιωθεί η ικανότητα προσανατολισμού και αντίδρασης σε σενάρια απειλής σε μια άγνωστη διαδρομή, οι συμμετέχοντες έρχονται επίσης αντιμέτωποι με εκρήξεις σε έναν δασικό δρόμο που προκαλεί σύγχυση στον οδηγό.

Τη δεύτερη ημέρα, εκτός από τον χειρισμό με υψηλές ταχύτητες και τους ελιγμούς αποφυγής σε στροφές, το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιέχει ένα σενάριο πραγματικής απειλής με προσομοίωση επίθεσης στο όχημα. Ο γνωστός και αποτελεσματικός ελιγμός διαφυγής σχήματος J, o οποίος περιλαμβάνει κίνηση του οχήματος με όπισθεν και εν συνεχεία στροφή του οχήματος με ευθεία κίνηση προς τα εμπρός χωρίς απώλεια ταχύτητας, επιτρέπει τη διαφυγή από μια επικίνδυνη κατάσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Άλλα σημαντικά στοιχεία της βασικής εκπαίδευσης περιλαμβάνουν αυτό που αποκαλείται προληπτική οδήγηση και την ικανότητα διατήρησης της τέλειας αντίληψης ακόμη και υπό πίεση. Στη συνέχεια, το 2ο Επίπεδο της Εκπαίδευσης Οδήγησης Οχημάτων Προστασίας της BMW ολοκληρώνει και εμβαθύνει στις δεξιότητες που αποκτήθηκαν στη βασική εκπαίδευση.

Το τριήμερο σεμινάριο για προχωρημένους συμμετέχοντες καλύπτει επίσης ακραίες καταστάσεις, όπως ελιγμούς διαφυγής εν μέσω πυρών και ασκήσεις οδήγησης με επαφή οχημάτων. Τα εφέ εκρήξεων, οι νυχτερινές ενέδρες και τα σενάρια σύγκρουσης με σημαντικές ζημιές στο αμάξωμα δοκιμάζουν επίσης την ψυχική δύναμη των συμμετεχόντων στην εκπαίδευση. Εκπαιδεύονται πώς να ελέγχουν ένα θωρακισμένο όχημα υπό ακραίες συνθήκες κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης γύρων με υψηλές ταχύτητες στην πίστα υπό την καθοδήγηση ενός αυτοκινήτου ασφάλειας.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΔΙΕΘΝΗ

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Νεκρός βρέθηκε ο πρώην σύντροφος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, εγγονής της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι. Ο πρώην φίλος της πριγκίπισσας Βεατρίκης Πάολο...